Lilkový kaviár

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Lilkový kaviár  Foto:
Lilkový kaviár
Foto: profimedia.cz

Geniální středomořská pomazánka uspokojí především ty, kteří mají rádi výrazné chutě. Navíc se směle může řadit mezi zdravější pochoutky.

Suroviny
velký lilek 1 ks
malá cibule, nakrájená na kostičky 1 ks
olivový olej 3 lžíce
hladkolistá petržel, nasekaná 2 lžíce
mořská sůl 2 lžičky
čerstvě namletý pepř 1 lžička
černé olivy 10 ks
sušená rajčata 5 ks
Postup
1

Troubu předehřejte na plný výkon na nastavení gril. Lilek důkladně omyjte a vidličkou ho ze všech stran propíchejte.

2

Lilek dejte na pekáč pod gril a opékejte 8–10 minut, dokud nezměkne. Potom ho otočte a opékejte dalších 8–10 minut, až bude svrchu lehce spálený. Vyndejte z trouby a překrojte napůl.

3

Lžící vyškrábněte z lilku dužinu a dejte ji do středně velké mísy. Vmíchejte cibuli, olej, petržel, sůl a pepř a na větší kusy nakrájené olivy a rajčata. Podávejte horké nebo studené s rozpečeným chlebem.

PRIMA TIP: Pokud máte rádi výraznější chutě, můžete přidat jeden prolisovaný stroužek česneku.

Lilkový kaviár  Foto:

Lilkový kaviár; foto: profimedia.cz

Videa

reklama

reklama