Lilkový baba ganoush

Doba přípravy:
Počet porcí: 6–8
Lilkový baba ganoush  Foto:
Lilkový baba ganoush
Foto: DJ BBQ / Hellman´s

Vynikajicí lilkový dip má díky BBQ omáčku příjemně uzenou příchuť. Podávejte k masu nebo tento tradiční středovýchodní dip mazejte na chleba jako pomazánku :)

Suroviny
velký lilek 2 ks
česnek 4 stroužky
omáčka American BBQ 4 lžíce
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Lilky omyjte a slupku propíchejte ze všech stran vidličkou. Oba lilky a česnek položte přímo na rozpálený gril, který by měl mít teplotu okolo 250 °C.

2

Pečte na grilu zhruba 30 minut, dokud slupka není místy lehce připálená a dužina výrazně měkká.

3

Jakmile jsou lilky vychladlé, vydlabejte z nich dužinu a ihned pokapejte šťávou z citronu. Smíchejte nasekanou dužinu z lilků a ogrilované stroužky česneku (můžete propasírovat). Přidejte čtyři lžíce omáčky American BBQ. Dle chuti osolte a opepřete.

Lilkový baba ganoush  Foto: Lilkový baba ganoush; foto: DJ BBQ / Hellman´s

Uložit

Videa

reklama

reklama