Lilkové rolky v rajčatové omáčce

Doba přípravy:
Lilkové rolky v rajčatové omáčce Foto:
Lilkové rolky v rajčatové omáčce
Foto: Hodně domácí

Lilek, rajčata, špenát a tři různé sýry v náplni, no prostě všechno zdravé, lehké a plné chuti. Vypadá to skvostně a taky to tak chutná, rolky se na jazyku jen rozplývají.

Článek

Plněné portobello houby ve stylu caprese  Foto:

Otestujte nejlepší recepty na oblíbené plněné žampiony

Plněné žampiony jsou oblíbeným předkrmem nebo skvělým tipem na rychlou a lehkou večeři. Způsobů, jak je připravit, existuje mnoho a fantazii se v tomto případě meze...
Suroviny
rajčata (čerstvá nebo v plechovce)
špenát nebo mangold cca 4 hrsti
ricotta 250 g
parmezán 250 g
vejce 1 ks
šalotka
sůl, pepř
tymián
Postup
1

Lilky podélně nakrájejte na tenké plátky, osolte, nechte vypotit a přebytečnou vodu odsajte papírovým ubrouskem.

2

Naskládejte na plech, potřete olivovým olejem a pečte asi 10 minut.

3

Mezitím si připravte náplň. Na oleji zpěňte šalotku a nasekaný česnek, přidejte nakrájený špenát a chvilku poduste. Nastrouhejte všechny tři sýry, mozzarely jen půlku a společně s vajíčkem, pepřem, solí a špenátem a vše zamíchejte.

4

Na dno pekáčku nalijte rozmixovaná, osolená rajčata a přidejte pár snítek tymiánu.

5

Směsí naplňte plátky lilku, srolujte a klaďte na rajčata. Posypte druhou půlkou mozzarely, klidně i trochou parmezánu, přikryjte alobalem a pečte cca 45 minut.

6

Nakonec ještě 10 minut zapečte odkryté, aby se nahoře vytvořila kůrčička. Možná se to nezdá, ale je to rychlý recept. Komu by chyběla příloha, tak je k tomu výborné dýňové pyré.

Lilkové rolky v rajčatové omáčce 2 Foto: Lilkové rolky v rajčatové omáčce: foto: Hodně domácí

Hodně domácí blog

Hodně domácí - portrét Foto:

Svůj život jsem zasvětila fotografii. Fotím převážně lidi. Reklamy, svatby, rodinné focení, někdy i produktovou fotografii.

Během mé kariéry mě však dohnal můj životní styl a začala jsem mít zdravotní problémy. Měla jsem pocit, že možná už nebudu moct ani pracovat a to mě natolik vyděsilo, že jsem se rozhodla změnit život a stravovací návyky od základu. Mám rodinu, o kterou mě baví se starat, vařit jim domácí jídlo a tím je motivovat k tomu, aby se vydali stejnou cestou. Je to přesně tak, jak se říká : "Láska prochází žaludkem a jste to, co jíte."

Proto jsem se rozhodla, že se s vámi na blogu Hodně domácí podělím o mé recepty, které jsou jednoduché, nevyžadují příliš mnoho času a jsou především zdravé. Tedy většina.

Užijte si jich, stejně tak jako života!

Videa

reklama

reklama