Lilkové rolky – Rotoli di melanze

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Lilkové rolky - Rotoli di melanze Foto:
Lilkové rolky - Rotoli di melanze
Foto: archiv Galbani

Zpříjemněte si dlouhé letní večery lehkými pokrmy, při jejichž přípravě nestrávíte u plotny celé hodiny. Nechte se inspirovat lehkou středomořskou kuchyní, nakupte lilky, rajčata a mozzarellu a pusťte se do chuťově rozmanitých kombinací.

Suroviny
lilek 2 ks
Galbani mozzarella 1 balení (125 g)
strouhaný parmezán 4 lžíce
strouhanka 4 lžíce
tomatová omáčka 3 lžíce
bazalka 1 snítka
sůl
Postup
1

Lilky očistěte, nakrájejte na podélné plátky a osmažte. V misce smíchejte strouhanku s nastrouhaným parmezánem a hrstí nasekané bazalky. Osolte a přidejte dostatek oleje, aby vzniklo pevné těstíčko. Lžičkou trošku těsta natřete na jednotlivé plátky lilku, přikryjte proužkem mozzarelly a zaviňte.

2

Do zapékací misky nalijte tomatovou omáčku, přidejte rolky, přelijte zbytkem omáčky a pečte asi 20 minut.

 Další recepty a informace k letní spotřebitelské soutěži Galbani hledejte na www.galbani.cz

Videa

reklama

reklama