Martina Čerňanská
,
Zdeněk Pohlreich

Lilkové roládky s kozím sýrem a jogurtovou omáčkou

RTŠ! II (4) - Lilkové roládky s kozím sýrem

Moje hodnocení
5x

Skvělá chuťovka, kterou na grilu připravíte raz dva. Hodí se jen tak k pivu či vínu nebo ji servírujte ke grilovanému masu.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • Lilek
  • čerstvý kozí sýr
  • Rajče 1 ks
  • Chilli paprička
  • petrželka
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř

Na jogurtovou omáčku

  • bílý jogurt
  • Máta
  • petrželka
  • meduňka
  • Česnek
  • Sůl
  • Pepř

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Odkaz

Rozpal to, šéfe!

V nové kulinární show vaří Zdeněk Pohlreich každou neděli v 18:00 v domácím prostředí venkovského statku. Recepty, videa a bonusové materiály najdete v novém speciálu.

Postup přípravy

  1. Lilek nakrájejte na tenké plátky, osolte a opepřete z obou stran a potřete olivovým olejem. Vložte na gril a opečte.
  2. Mezitím rajče zbavte středu, nakrájejte, osolte, opepřete a promíchejte s čerstvou petrželkou.
  3. Na každý plátek opečeného lilku přidejte nakrájený kozí sýr, směs z rajčat a jeden plátek chilli papričky.
  4. Z lilků udělejte rolády, napíchejte je na jehlu a potřete olivovým olejem. Potom je nechte zapéct na grilu a po chvíli vyndejte, aby nevytekl sýr.
  5. Teď si připravte omáčku: bílý jogurt smíchejte s utřeným česnekem a čerstvými bylinkami. Osolte a opepřete.
  6. Lilkové roládky nandejte na talíř spolu s omáčkou a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty