Lilkové chilli con carne

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Lilkové chilli con carne Foto:
Lilkové chilli con carne
Foto: profimedia.cz

Lilek dokáže báječně natáhnout chutě, proto se skvěle hodí do výrazných pokrmů. Klasické chilli se připravuje s fazolemi, protentokrát ho zkuste s lilkem a kukuřicí. Na světě je lilli noc carne :)

Suroviny
mleté hovězí maso 300 g
loupaná rajčata z konzervy 600 g
lilek 500 g
červená paprika 1 ks
konzervovaná kukuřice 300 g
cibule 1 ks
masový vývar 500 ml
olej 1 lžíce
drcené chilli
sůl
čertvě namletý černý pepř
Postup
1

Omytou papriku rozpulte, odstraňte semínka a nakrájejte ji na kostičky. Lilek omyjte a nakrájejte na kostky. Kukuřici slijte. Loupaná rajčata rozdrťte na kusy.

2

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na velké pánvi ji na oleji osmažte dosklovata. Přidejte mleté maso, při restování ho pomocí vařeček oddělujte od sebe. Ochuťte solí a pepřem.

3

Přidejte nakrájený lilek a restujte lehce dohněda společně s masem. Poté přidejte vývar, loupaná rajčata i se šťávou, papriku a kukuřici. Dochuťte solí a pepřem, přidejte chilli podle chuti a vařte asi 15 minut, až bude lilek měkký a omáčka zhoustne.

Lilkové chilli con carne Foto: Lilkové chilli con carne, foto: profimedia.cz

Videa

reklama

reklama