Lilkové bruschetty

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Lilkové bruschetty Foto:
Lilkové bruschetty
Foto: Good Mood Spoon

Máme pro vás další veganský recept, který je jednoduchý na přípravu a přitom ukrutně dobrý :) Skvěle se hodí v období, kdy jsou zralá voňavá rajčata utopií. Proto tentokrát zkuste oblíbené bruschetty s lilkem a svěžími ředkvičkami.

Suroviny
malé lilky 2 ks
ředkvička 1 svazek
jarní cibulka
tofu natural 1 balení
hladkolistá petržel
sůl
datlový ocet
oblíbený chléb k podávání
Tofumarináda:
olivový olej 3 lžíce
umeocet 1 lžíce
lahůdkové droždí 2 lžíce
česnek 2 stroužky
Postup
1

Kostku přírodního tofu rozdrobte prsty a dobře promíchejte se všemi ingrediencemi na marinádu. S případným solením buďte opatrní, protože sójová omáčka i umeocet jsou slané dost. Nechte v lednici odpočinout alespoň půl hodiny, ideálně však přes noc.

2

Lilky nakrájejte na kostičky, lehce osolte a promíchejte s tofu v marinádě. Směs rozprostřete na plech a grilujte v troubě na 200 °C, dokud nechytí zlatý nádech.

3

V mezičase nakrájejte ředkvičky i jarní cibulku, nasekejte petrželku. Upečené lilko-tofu nechte chvíli zchladnout a promíchejte se zeleninou. Dochuťte polovinou citronové šťávy a datlovým octem.

4

Podávejte na topinkách z oblíbeného chleba, ve finále ještě zakápněte zbylým citronem.

Good Moon Spoon

Ta nejlepší lžička!

GOOD MOOD SPOON je blog o čistě rostlinném vaření, který ukazuje, že veganská strava je rozmanitá, chuťově skvělá a na pohled krásná. Píše, fotí i vaří Daniela Pešová, studentka medicíny, kterou přátelé stále přemlouvají, aby si namísto ordinace otevřela kavárnu. Recepty snadné i náročnější, ze surovin základních i těch, které jste možná dosud neznali, vždy sezonní a zdravé.

Videa

reklama

reklama