Lilek a la parmigiana na grilu

Doba přípravy:
Počet porcí: 2-4
Lilek a la parmigiana na grilu Foto:
Lilek a la parmigiana na grilu
Foto: archiv Outdoorchef

Výhoda grilu s poklicí spočívá v tom, že v něm můžete připravovat jídla, která jste zvyklí dělat doma v troubě. Například zapečené lilky s rajčaty jsou vyloženě letní jídlo, které si přímo říká o přesunutí z kuchyně na zahradu...

Suroviny
lilek 300 g
krájená rajčata (pěkně zralá nebo z konzervy) 400 g
sůl
čerstvě namletý pepř
hrst čerstvých nasekaných bylinek (rozmarýn, bazalka, oregano...)
olivový olej 2 lžičky
Postup
1

Lilky podélně nakrájejte na 5 až 10 mm silné plátky, potřete olivovým olejem a ochuťte solí a pepřem.

2

Mozzarellu nakrájejte na 3 mm silné plátky. V misce smíchejte rajčata se solí, pepřem a nasekanými bylinkami.

3

Pět minut předehřívejte zavřený gril při středním nastavení. Trychtýř nastavte na nepřímý žár.

4

Lilky opékejte při nízké teplotě asi dvě minuty z každé strany.

5

Olivovým olejem vytřete zapékací misku a naskládejte do ní lilky, rajčata i mozzarellu. Zapékejte v předehřátém grilu na 200 °C po dobu asi patnácti minut.

Lilek a la parmigiana na grilu Foto:

Lilek a la parmigiana na grilu, foto archiv Outdoorchef

Videa

reklama

reklama