Ležérní jahodový koláč s jablky

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Ležérní jahodový koláč s jablky Foto:
Ležérní jahodový koláč s jablky
Foto: profimedia.cz

Máte rádi sladké a chcete vyzkoušet něco nového? Zkuste tento jahodový koláč s jablky. Vypadá skvěle a ještě lépe chutná.

Suroviny
máslo 125 g
mandle mleté 60 g
vejce 1 ks
strouhanka z bílého chleba 30 g
instatní jíška 3 lžíce
jablka 3 ks
jahody 250 g
mletá skořice 1/2 lžičky
Postup
1

Do hnětače dejte mouku a máslo a několik vteřin mixujte, až dosáhnete konzistence hrubé strouhanky. Přidejte namleté mandle, vejce a 2 lžíce cukru a nechte stroj běžet, až se utvoří koule. Vypněte, zabalte těsto do fólie a dejte na 30 minut do lednice.

2

Zapněte troubu na 200 °C. Pomocí pomoučeného válečku rozválejte těsto na pomoučeném pečicím papíru, abyste vytvořili kruh asi 30 cm v průměru. Je to hodně měkké těsto, tak nevadí, když nebude rozváleno úplně perfektně. Pečicí papír s těstem opatrně přeneste na pečicí plech.

3

Střed těsta posypte strouhankou a instantní jíškou. Na ně udělejte hromádku z připravených jablek a jahod, nechte široké okraje a ovoce posypte skořicí.

4

Zvedněte těsto přes ovoce a posypte zbytkem cukru. Pečte 35–40 minut, až bude těsto zlatavé a ovoce měkké.

Ležérní jahodový koláč s jablky Foto:

Ležérní jahodový koláč s jablky, foto: Profimeda.cz

Videa

reklama

reklama