Letní piškotový chlebíček

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Letní piškotový chlebíček  Foto:
Letní piškotový chlebíček
Foto: L.A.Creative

Milované „piškoťáky“ k nám patrně dorazily z Itálie a jejich vzorem bylo nejspíš tiramisu, hit 60. let. Tahle verze se v něm díky luxusním surovinám tak trochu zhlíží, ale zároveň je i připomínkou dětských let někde na chatě u Berounky.

Suroviny
smetana (30%) 160 ml + 250 ml navíc
přírodní krupicový cukr 2 lžíce
cukrářské piškoty 18 ks
dezertní víno 250 ml
jahody, očištěné a nakrájené na plátky 250 g
čerstvé maliny 300 g
cukr moučka, prosátý 1 lžíce
Postup
1

Mascarpone, 160 ml smetany a cukr ušlehejte, až se vytvoří měkké špičky. Dejte stranou. Chlebíčkovou formu o rozměrech 13 x 30 cm vyložte fólií. Nechte ji přečnívat přes okraje. Polovinu piškotů namočte do vína a rozložte po dně.

2

Pokryjte polovinou jahod a malin, potřete polovinou ušlehaného mascarpone (vyšleháním bude nadýchané) a vrstvy zopakujte. Poslední vrstvu tvoří piškoty. Navrch přetáhněte fólií a na ni položte něco těžkého, třeba konzervy, abyste dezert zatížili. Nechte nejméně 8 hodin, lépe přes noc chladit. Vyklopte a podávejte přelité lehce ušlehanou zbylou smetanou.

Letní piškotový chlebíček  Foto:

Letní piškotový chlebíček, foto: L. A. Creative

Další originální ovocné dezerty najdete v letním čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 11. června:

Článek

Prima FRESH léto 2015  Foto:

Užijte si léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Uteklo to jako jarní deště a právě vychází zbrusu nové letní číslo časopisu Prima Fresh, které je plné skvělých receptů a nápadů, jak si užít léto.
Videa

reklama

reklama