Letní ovesná kaše

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Letní ovesná kaše  Foto:
Letní ovesná kaše
Foto: Outdoorová kuchařka

Podoba téhle rychlé večeře nebo oběda se proměňuje podle momentální lesní nebo luční úrody. Na začátku léta do ní přidáte jahody, v polovině prázdnin maliny nebo borůvky a na přelomu září ostružiny, první oříšky, divoký rakytník nebo kuličky brusinek, jimiž je v září pokrytý hřeben Nízkých Tater.

Základem kaše jsou vždy jemné ovesné vločky, které máte, na rozdíl od těch klasických, hotové během chviličky. Není třeba je předem namáčet ani jinak předchystávat.

Další recepty, které se hodí na trek nebo do kempu najdete v letním čísle časopisu Prima Fresh:

Článek

Léto na zahradě s Prima FRESH  Foto:

Nejkrásnější léto na zahradě zažijete s letním číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu Prima FRESH je v prodeji již 8. června a těšit se můžete na pořádnou porci prázdninové inspirace!
Suroviny
čerstvé sezonní ovoce 2 hrsti
jemné ovesné vločky 100 g
kukuřičný sirup 4 lžíce
kakao nebo mletá skořice
případně olivový olej
Postup
1

Ovoce omyjte, vločky zalijte vroucí vodou. Přilévejte ji tak, aby vznikla polotekutá hmota. Přisypávat vločky do vody je riskantní, hrozí, že výsledek bude příliš řídký.

2

Do kaše přidejte kukuřičný sirup, promíchejte a nechte tři minuty stát. Přidejte ovoce, znovu promíchejte, a pokud máte chuť, posypte trochou kakaa a skořice nebo zakápněte olivovým olejem.

Letní ovesná kaše  Foto: Letní ovesná kaše; foto: Outdoorová kuchařka

Outdoorová kuchařka

od rodinných výletů po zimní horské expedice

Outdoorová kuchařka Foto:

Petra Pospěchová

Nepostradatelná knížka pro všechny, kdo vyrážejí na výlet či trek a nespokojí se s instantními polévkami nebo konzervami. Přináší chutné, rychlé, lehké a výživné recepty na všechny druhy výšlapů, shrnuje, jak jídlo nejlépe zabalit, naplánovat jídelníček, případně jaké přirozeně léčivé potraviny s sebou vzít pro případ zdravotních potíží.

Petra Pospěchová léta svých zkušeností z hor přetavila v příručku, která mapuje, jak se po všech kulinárních stránkách připravit na víkendový výlet do Jeseníků, zimní přechod ukrajinských hor či himálajské expedice, ale taky na jednodenní výšlap s dětmi. Knížka je užitečná jak pro zkušené vlčáky, kterým rozšíří kulinární obzory a dosavadní jídelníček, tak pro začátečníky, kteří se chystají ven poprvé a potřebují se zorientovat nejen v jedlých surovinách, ale i ve vybavení pro vaření v přírodě. S Outdoorovou kuchařkou hravě zvládnete každou výpravu do hor a přírody vůbec.

Vydalo nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz

Uložit

Videa

reklama

reklama