Letní bolognese

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Letní bolognese Foto:
Letní bolognese
Foto: profimedia.cz

Letní varianta klasických špaget bolognese - přidejte rajčátka, olivy, tymiánové lístky a máte hotovo. Variantu bez oliv ocení jistě i vaše děti.

Suroviny
olivový olej 4 lžíce
mleté hovězí maso 400 g
česnek 2 stroužky
tymiánové lístky 1 lžíce
sušené chilli šupinky 1 lžíce
špagety 300 g
rajčatové pyré 2 lžíce
suché bílé nebo růžové víno 6 lžic
červená a žlutá oválná cherry rajčata 275 g
černé olivy 75 g
nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu
parmazán
Postup
1

Na velké pánvi rozehřejte 1 lžící olivového oleje a dejte opékat mleté maso, česnek, tymián a chilli. Vařte 6-8 minut, dokud směs nezhnědne a všechny hrudky a žmolky rozbíjejte dřevěnou lžící.

2

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu – 12-15 minut.

3

Do směsi z mletého masa vmíchejte rajčatové pyré, hodně soli a pepře, přidejte víno a vařte 5-6 minut, občas promíchejte.

4

Do směsi přidejte rajčata a olivy a pár minut vše dobře prohřejte.

5

Okapané těstoviny promíchejte se zbytkem oleje, citrónovou kůrou a šťávou. Přidejte je do pánve se směsí z mletého masa. Navrch posypte nastrouhaným parmazánem a podávejte.

Letní bolognese Foto:

Letní bolognese, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama