Lepkavý bůček

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–5 (s přílohou)
Lepkavý bůček Foto:
Lepkavý bůček
Foto: All

Krásně se rozpadající maso doplňuje lehce ostrá a lepkavá omáčka. Neskutečná dobrota! :)

Suroviny
Bůček:
bůček, plátky překrojené napůl 1 kg
horký vývar (kuřecí nebo zeleninový) 1 l
čerstvý zázvor, oloupaný a pokrájený 1 ks (velký jako palec)
česnek, oloupený a rozpůlený 3 stroužky
rýžové víno 1 lžíce
krupicový cukr 1 lžíce
Omáčka:
špetka soli a pepře
čerstvý zázvor, oloupaný a prolisovaný 1 ks (velký jako palec)
med 2 lžíce
hnědý cukr 2 lžíce
citronová tráva, pokrájená 1 lžička
Postup
1

Všechny ingredience na přípravu bůčku dejte do kastrolu a přiveďte k varu.

2

Poté zakryjte pokličkou, snižte teplotu a nechte slabě vřít po dobu asi 2 hodin.

3

Vypněte sporák a hotové vepřové přeceďte. Pokud chcete, můžete si šťávu schovat na přípravu nějaké z asijských polévek.

4

Maso rozkrájejte na kostky. Do pánve vlijte 1 lžíci oleje, zbylé ingredience na omáčku smíchejte v malé misce.

5

Pánev s olejem dostatečně rozehřejte, přidejte vepřové, sůl, pepř a restujte na vysokém plameni dozlatova.

6

Jakmile jsou kostky masa zlatavé, přilijte omáčku a restujte ještě chvíli, dokud maso neztmavne a nezíská lepkavou glazuru.

7

Sundejte z plamene a servírujte s rýží nebo zeleninou.

Lepkavý bůček 2 Foto: Lepkavý bůček; foto: kitchensanctuary.com

Videa

reklama

reklama