„Lepkavá“ kuřecí stehna

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
„Lepkavá“ kuřecí stehna Foto:
„Lepkavá“ kuřecí stehna
Foto: isifa.com

U tohoto jídla se trochu ušpiníte, ale rozhodně to stojí za to. Kuřecí stehýnka si totiž nejlépe vychutnáte, když je budete jíst přímo rukama.

Suroviny
červené chilli papričky 3 ks
čerstvý zázvor 2 cm
voda 500 ml
bílý vinný ocet 125 ml
cukr 170 g
kuřecí stehna 1 500 g
rajčatový protlak s chilli 25 ml
Postup
1

Na pánev rozpálenou na vysokou teplotu dejte chilli papričky, nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku, ocet a cukr a míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Potom stáhněte teplotu a nechte asi 20 minut pobublávat.

2

Vmíchejte rajčatový protlak s chilli, vše nechte prohřát a pak omáčkou přelijte kuřecí stehna v zapékací míse a pečte 30–45 minut v troubě předehřáté na 180 °C nebo dokud stehna nebudou zlatohnědá. Podávejte teplá nebo v pokojové teplotě.

„Lepkavá“ kuřecí stehna Foto:

„Lepkavá“ kuřecí stehna                                                                                       Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama