Lehký dezert s tvarohovým krémem a jahodami

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Lehký dezert s tvarohovým krémem a jahodami  Foto:
Lehký dezert s tvarohovým krémem a jahodami
Foto: Letní kuchyně

Nadýchaný dezert je přímo ztělesněním začínajících prázdnin. Voňavé čerstvé ovoce, křupavé těsto a lahodná náplň - zkrátka dokonalá harmonie!

Další báječné recepty z letního ovoce najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Článek

Léto na zahradě s Prima FRESH  Foto:

Nejkrásnější léto na zahradě zažijete s letním číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu Prima FRESH je v prodeji již 8. června a těšit se můžete na pořádnou porci prázdninové inspirace!
Suroviny
mražené listové těsto 6 plátků (450 g)
mléko 3 lžíce
nasekané lískové oříšky 50 g
cukr krystal 3 lžíce
čerstvé jahody 600 g
červená želatina 4 plátky
nízkotučný tvaroh 250 g
cukr moučka 4 lžíce
Postup
1

Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Plátky listového těsta rozložte a nechte rozmrazit podle návodu. Potom je rozpůlte napříč, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a několikrát propíchněte vidličkou. Polovinu jich potřete mlékem, posypte lískovými oříšky a hrubým krystalovým cukrem. Plech dejte do středu trouby a plátky těsta pečte dozlatova 10–15 minut. Plech vyjměte a plátky nechte vychladnout na mřížce.

2

Mezitím omyjte a osušte jahody. Asi 150 g jich rozmixujte nahladko, zbývající uložte do chladničky. Želatinu nechte zhruba 5 minut bobtnat v trošce studené vody. Tvaroh rozmíchejte nahladko s moučkovým cukrem.

3

Želatinu rozpusťte v rendlíku na velmi mírném ohni podle návodu na obalu a smíchejte se 2–3 lžícemi rozmixovaných jahod. Potom směs pečlivě smíchejte s tvarohem a zbývajícími rozmixovanými jahodami a dejte do chladničky. Během chlazení ji občas promíchejte. Ještě než zcela ztuhne, ušlehejte pevnou šlehačku a vmíchejte ji do jahodového tvarohu. Krém nechte téměř ztuhnout v chladničce (zhruba 2 hodiny).

4

Zbývající jahody nakrájejte na nepříliš malé kousky. Zhruba polovinu tvarohového krému naneste pomocí cukrářského sáčku na šest plátků listového těsta bez oříšků. Na krém dejte jahody, mírně je přitiskněte a překryjte zbývajícím krémem. Přikryjte plátky těsta s oříšky a cukrem a ihned podávejte.

Lehký dezert s tvarohovým krémem a jahodami  Foto: Lehký dezert s tvarohovým krémem a jahodami , Foto: Letní kuchyně

Letní kuchyně Foto:

LETNÍ KUCHYNĚ PLNÁ SLUNCE A VŮNÍ

Tanja Dusyová

Letní jídla mají mimořádnou přitažlivost, vůni, atmosféru. Vždyť je to také vrcholná sezona čerstvé křupavé zeleniny a šťavnatého ovoce. K tomu přidejte okouzlující aroma bylinek a vyřešili jste hádanku, které jídlo je prostě to nejlepší.

Tanya Dusyová šla ale ještě o kousek dál a kuchařku s originálními fotografiemi sestavila jako příběhy o stolování na zahradě, balkoně, pikniku, rodinný oběd na terase, svačinu v příjemném stínu altánku nebo jako mejdan s kamarády ve svitu lampionů. Mezi víc jak 150 recepty, z nichž voní léto, nechybí ani ty na uchování letní úrody a drobné pohoštění.

Vydalo nakladatelství Slovart.

Videa

reklama

reklama