Lehká limetová bábovka s jogurtem

Doba přípravy:
Počet porcí: 16
Lehká limetová bábovka s jogurtem  Foto:
Lehká limetová bábovka s jogurtem
Foto: Johana Pošová

Bábovka patří k našim tradičním dezertům s cedulkou „od babičky“, ale tahle k nám připlula spíš z Floridy – vychutnejte si její příjemně přidrzlou exotickou svěžest a jarní lehkost.

Suroviny
změklé máslo 225 g
vejce 4 ks
jedlá soda 1 lžička
limetová nebo citronová šťáva 120 ml
nastrouhaná limetová kůra 2 lžíce
sůl 1/2 lžičky
jogurt ochucený citronovou/limetovou šťávou 200 ml
Poleva:
máslo 115 g
cukr moučka 3 hrnky
citronová nebo limetová šťáva 2 lžíce
Postup
1

Troubu předehřejte na 180 °C. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou. Ve velké míse utřete máslo do pěny. Postupně do něj zatřete cukr.

2

Po jednom vmíchejte vejce. Dobře vmíchejte citrusovou šťávu a kůru.

3

V jiné míse promíchejte všechny suché přísady. Spojte je s utřeným máslem, nakonec vmíchejte jogurt a opět dobře promíchejte.

4

Přesuňte do formy a pečte 40 minut nebo dokud po vpichu špejle do středu těsta ji vytáhnete čistou, bez ulpělých drobků.

5

Bábovku vyklopte a přelijte polevou, utřenou z uvedených surovin. Ozdobte nastrouhanou kůrou a nechte polevu ztuhnout.

Lehká limetová bábovka s jogurtem  Foto: Lehká limetová bábovka s jogurtem, foto: Johana Pošová

Další recepty na neodolatelné jarní moučníky najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 9. března:

Článek

Jarní koleda s Prima FRESH  Foto:

Užijte si jarní koledu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Zbrusu nové číslo časopisu Prima FRESH najdete v prodejní síti už od 9. března – a je plné receptů, které vám domů přivolají jaro.

Článek

Nejlepší recepty na bábovku Foto:

12 nejlepších receptů na bábovku

Pokud jste se alespoň jednou odhodlali upéct něco sladkého, je vysoká pravděpodobnost, že to byla právě bábovka. Snad nejtradičnější český moučník je totiž jednoduchý a...

Videa

reklama

reklama