Lečo s uzenou paprikou a vejcem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Lečo s uzenou paprikou a vejcem  Foto:
Lečo s uzenou paprikou a vejcem
Foto: Smoothcooking.cz

Jestli je nějaké jídlo typicky letní, je to lečo. V době, kdy je zelenina v nejlepší kondici, chutná tohle jídlo naprosto skvěle. Máme pro vás na výběr dvě varianty – jednu s volským okem zapuštěným v leču a druhou klasickou s vajíčkem zamíchaným do zeleniny.

Pokud zeleninu nepřevaříte a zůstane lehce křupavá, přidáte uzenou papriku a kvalitní pikantní klobásku – stvoříte přímo esenci léta.

Suroviny
zralá rajčata 1 kg
papriky 500 g
tuk, například sádlo 1 lžička
střední cibule 2 ks
vejce 4 ks
uzená mletá paprika
sůl
čerstvě namletý pepř
kvalitní pikantní klobása
Postup
1

Cibuli oloupejte a pokrájejte na měsíčky. Rozpalte pánev a když je horká, přidejte na ni sádlo. Vhoďte pokrájenou cibuli a pomalu restujte.

2

Mezitím očistěte papriky. Vyndejte semínka a pokrájejte na kousky. Slupku rajčat na vrchu nakrojte do křížku, vložte je do misky a zalijte vařící vodou. Nechte asi 5 minut spařit.

3

Když je cibulka zlatavá, tak k ní přidejte 1 lžičku uzené papriky a promíchejte. Ihned přidejte pokrájenou papriku a orestujte. Kdyby se mletá paprika připalovala, přilijte asi 0,5 dl vody, aby paprika nezhořkla.

4

Rajčata oloupejte a pokrájejte nahrubo. Přidejte je k paprice a cibuli. Osolte a opepřete.

5

1. VARIANTA: Vyklepněte vajíčka na lečo, přiklopte pokličkou a nechte udělat. Podávejte zapečené v leču.

6

2. VARIANTA: Vajíčka si vyklepněte do mističky a rozkvedlejte. Vlijte směs do leča, přidejte klobásu a promíchejte. Když vajíčka ztuhnou, podávejte.

Varianta s volským okem zapuštěným v leču:

Lečo s uzenou paprikou a vejcem 2 Foto:

Lečo s uzenou paprikou a vejcem 3 Foto:

Varinata klasická s vajíčkem zamíchaným do zeleniny:

Lečo s uzenou paprikou a vejcem 4 Foto:

Lečo s uzenou paprikou a vejcem  Foto:

Lečo s uzenou paprikou a vejcem, foto: Smoothcooking.cz

Smoothcooking.cz Foto:

Smooth cooking aneb vaříme hladce

Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.

Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.

Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce. Snažím se vám být opět o krok blíže, a tak jsem začala točit videorecepty a vlogy z food akcí.

Videa

reklama

reklama