Lasagne s tuňákem a fenyklem

Doba přípravy:
Počet porcí: 3–4
Lasagne s tuňákem a fenyklem Foto:
Lasagne s tuňákem a fenyklem
Foto: profimedia.cz

Trošku jiné rybí lasagne – fenykl jim přidá lehounkou, ale charakteristickou vůni anýzu. Pokud nemáte po ruce čerstvý fenykl, můžete ho nahradit řapíkatým celerem a ½ lžičkou drcených fenyklových semínek. Lasagne podávejte s křupavým chlebem a vyzrálými cherry rajčátky.

Suroviny
malé pórky 2 ks
fenykl 1/2 bulvy
odstředěné mléko 500 ml
máslo 25 g
tuňák v konzervě 200 g
olej nebo máslo na vymazání
sušené lasagne 6 plátů
nastrouhaný čedar 25 g
sůl
černý pepř
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 °C.

2

Na malou teflonovou pánev dejte bobkové listy, pórek a fenykl, přelijte mlékem a mírně vařte 10 minut. Z pánve vyndejte fenykl a pórek a dejte stranou. Bobkové listy vyhoďte, mléko nalijte do džbánku.

3

V odkapané teplé pánvi rozehřejte máslo a do něj na mírném ohni důkladně vmíchejte mouku. Postupně přidávejte teplé mléko a nepřestávejte míchat. Přiveďte do varu a nechte směs zhoustnout. Ochuťte solí a pepřem.

4

Vymažte zapékací mísu asi 15 x 22 cm. Na dno rozložte polovinu fenyklové a pórkové směsi a na ni polovinu tuňáka. Navrch položte polovinu lasagní a přelijte polovinou omáčky. Vrstvy zeleniny, tuňáka a těstovin zopakujte a přelijte vše omáčkou.

5

Posypte nastrouhaným sýrem a pečte 35–40 minut, dokud vrchní vrstva nebude pobublávat, nezhnědne a těstoviny nebudou uvařené.

Lasagne s tuňákem a fenyklem Foto:

Lasagne s tuňákem a fenyklem, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama