Langoše

Doba přípravy:
Langoše Foto:
Langoše
Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Langoše si můžete dopřát venku na koupáku, na festivalech hudebních i gastronomických. Ale pokud vás honí mlsná a máte na ně chuť i doma, vyzkoušejte je podle tohoto receptu! :)

Recept

Pečené langoše s velmi rychlým domácím kečupem Foto:

Pečené langoše s velmi rychlým domácím kečupem

Langoše nesmažte na tuně oleje, ale prostě a jednoduše upečte na plechu. Něco jako třeba pita chleba. Zatímco děti budou matlat těsto, vy naházejte do hrnce ingredience na...
Suroviny
zakysaná smetana nebo bílý jogurt 1 ks (250 g)
vlažná voda 1 kelímek (od jogurtu)
sušené droždí 1 sáček (7 g)
sůl 2 lžičky
Dále:
strouhaný tvrdý sýr, kečup, česnek, zakysaná smetana, sůl
Postup
1

Těsto vypracujte z uvedených surovin a nechte hodinu a půl kynout. Můžete nechat pracovat domácí pekárnu, kam nejprve nalijte vodu, smetanu, pak nasypejte mouku, sůl a droždí. Zapněte na program Těsto a nechte program doběhnout.

2

Poté těsto propracujte na pomoučeném vále, rozdělte na porce a v rukách roztahujte placku, kterou opatrně vložte do většího množství rozpáleného oleje.

3

V oleji obracejte a smažte dozlatova. Přebytečný tuk odsajte papírovými utěrkami.

4

Na potření si vždy rozmíchejte kečup s rozmačkaným česnekem a nebo zakysanou smetanu s česnekem a špetkou soli. Posypejte bohatě sýrem.

5

Langoše si také můžete připravit do zásoby do mrazáku a pak už je jenom vytáhnete a dosmažíte. Nechte je v oleji jenom lehce zatáhnout, aby vytvořily světlou "kůrku " a vyndejte, tuk odsajte utěrkami a do mrazáku proložte pečicím papírem.

V kuchyni vždy otevřeno

Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.V kuchyni vždy otevřeno - kuchařka Foto:

Videa

reklama

reklama