Kynuté preclíky

Doba přípravy:
Počet porcí: 2 velké plechy
Kynuté preclíky Foto:
Kynuté preclíky
Foto: Pěkně vypečený blog

Máme tu nějaké milovníky preclíku? Pokud ano, určitě vyzkoušejte tento recept – skvělou chuť preclíkům dodají sezamová semínka!

Recept

Bavorské preclíky Foto:

Bavorské preclíky

Recept na poctivé preclíky krok za krokem! Čerstvé nejlépe chutnají s hrubozrnnou hořčicí a sklenicí vychlazeného piva.
Suroviny
hladká mouka 250 g + 50 ml studené vody
vlažná voda 150 ml
mořská sůl 1 zarovnaná lžička
olivový olej 3 lžíce
sušené droždí 1 a 1/2 lžičky
cukr krupice 1 lžička
olivový olej na pomazání před pečením
mouka na poprášení a posypání
hrubozrnná mořská sůl, sezamové semínko, případně koření dle chuti
Postup
1

V míse od robota smíchejte prosátou mouku s droždím, cukrem, solí, olejem a vodou.

2

Nechte uhnís pružné a hladké těsto, které se nelepí (dle potřeby přisypejte během hnětení mouku). Poté těsto lehce zaprašte moukou, mísu přikryjte čistou utěrkou a nechte těsto přibližně hodinu kynout (nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem).

3

Po uplynutí této doby ho rozdělte na 10 stejných dílů a každý díl rozválejte na pramen. Pod utěrkou nechte prameny ještě minimálně 30 minut kynout. Mezitím si předehřejte horkovzdušnou troubu na 170 °C a dva velké plechy vyložte pečicím papírem.

4

Nakynuté prameny vytvarujte do tvaru preclíků a přeneste na plechy. Malinko pomažte olejem a zasypejte solí nebo semínky dle chuti. Pečte 20–25 minut nebo dokud nezezlátnou.

Kynuté preclíky 2 Foto: Kynuté preclíky; foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

Videa

reklama

reklama

\n