Květinové čokoládové cupcakes

Doba přípravy:
Květinové čokoládové cupcakes  Foto:
Květinové čokoládové cupcakes
Foto: archiv Haribo

Teplé dny pomalu přicházejí a s nimi se objevuje nespočet kvetoucích rostlin, které kdekomu vykouzlí úsměv na rtech. Přineste letos originálně tematiku květin i na váš stůl a vykouzlete dezerty, které přímo čiší pozitivní náladou – třeba tyto květinové čokoládové cupcakes.

Suroviny
Těsto:
holandské kakao 20 g
špetka soli
vanilkový cukr 15 g
máslo 50 g
mléko 100 ml
vejce 2 ks
Krém:
měkký tvaroh z vaničky 100 g
cukr moučka vanilkový 3 lžíce
Ozdoba:
kytičky Haribo
Postup
1

Troubu zapněte na 170 stupňů a nechte rozpálit.

2

Máslo rozpusťte v misce (můžete použít mikrovlnnou troubu nebo máslo opatrně rozpustit na sporáku). Mezitím smíchejte všechny suché suroviny a pořádně promíchejte.

3

K suché směsi přidejte mléko, rozklepněte vejce a opatrně vlijte máslo – nesmí být moc horké! Vše řádně promíchejte.

4

Na plech na muffiny vyskládejte papírové formičky a ty plňte do 3/4 těstem. Pečte zhruba 10–15 minut. Použijte špejli, abyste poznali, zda jsou dortíčky upečené. Vyndejte je z formy a nechte ideálně na mřížce vychladnout.

5

Mezitím co chladnou, připravte polevu. Mascarpone vyšlehejte spolu s tvarohem a moučkovým cukrem. Přendejte do zdobicího sáčku s kulatou špičkou a nechte chvíli ztuhnout v lednici, než dortíčky vychladnou. Zdobte krémem a následně pak kytičkami Haribo.

Květinové čokoládové cupcakes  Foto:

Květinové čokoládové cupcakes  Foto: Květinové čokoládové cupcakes, foto: archiv Haribo

Videa

reklama

reklama