Květákový salát s cizrnou a brusinkami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Květákový salát s cizrnou a brusinkami Foto:
Květákový salát s cizrnou a brusinkami
Foto: Michal Šajmir

Opečený květák získá fantastickou oříškovou chuť. V kombinaci s cizrnou a brusinkami je naprosto neodolatelný.

Suroviny
menší květák, rozebraný na malé růžičky 1 ks
menší červená cibule 1 ks
sušené brusinky 2–3 lžíce
máslo 20 g
kmín 1 lžička
šťáva z půlky citronu
med 1 lžička
lístky koriandru, nasekané 1 hrst
čerstvá petrželová nať, nasekaná 1 hrst
sůl 1 špetka
Postup
1

Ve větší pánvi rozehřejte máslo a 2 lžíce olivového oleje. Do rozpálené pánve přidejte růžičky květáku a pomalu ze všech stran orestujte. Když květák začne hnědnout, vyndejte ho z pánve a nechte trochu vystydnout. Nevadí, když květák zůstane uvnitř trochu křupavý, dá to salátu nový rozměr.

2

V menší misce smíchejte zbylý olivový olej, citronovu šťávu a med. Dobře promíchejte a vytvořte hladkou zálivku. Podle chuti osolte.

3

Do velké mísy dejte okapanou cizrnu, cibuli nakrájenou na tenké měsíčky, brusinky a vlažný restovaný květák. Přidejte kmín, nasekané bylinky, zalejte zálivkou a dobře promíchejte.

Květákový salát s cizrnou a brusinkami Foto: Michal Šajmir

Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com

 

Videa

reklama

reklama