Květákový mozeček s klobáskou a bramborami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Květákový mozeček s klobáskou a brambory  Foto:
Květákový mozeček s klobáskou a brambory
Foto: Johana Pošová

Obliba jemného telecího mozečku byla v naší (stejně jako ve francouzské) kuchyni vždycky veliká, ale jelikož vždy šlo o poměrně málo dostupnou surovinu, nahrazoval se v lidové kuchyni květákem. Geniálně jednoduchý pokrm podávejte s vařenými bramborami, doplnit ho můžete nějakou dobrou klobáskou.

Další skvosty české a moravské kuchyně najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Pestré chuti podzimu s Prima FRESH  Foto:

Vychutnejte si pestré chutě podzimu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH najdete v prodejní síti již od 14. září a opět v něm nechybí spousta originálních receptů, s kterými si užijete podzim plný chutí, vůní...
Suroviny
středně velký květák 1 ks
máslo 2 lžíce
cibule 1 ks
vejce 3 ks
sůl a čerstvě namletý pepř
vařené brambory a opečená klobáska k podávání
Postup
1

Květák rozeberte na růžičky a krátce ho povařte ve vroucí osolené vodě, aby částečně změkl. Sceďte ho a nechte okapat.

2

V kastrolu rozehřejte máslo, vsypte nadrobno nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět. Vsypte růžičky květáku a lehce je podrťte, aby se rozdělily na menší kousky. Podlijte trochou vody, osolte a poduste doměkka.

3

Vejce s trochou soli a pepře rozšlehejte vidličkou, vlijte ke květáku a nechte srazit. Nesmažte je dlouho, byla by suchá a tento pokrm má být vláčný. Mozeček doplňte klobáskou a podávejte s vařenými bramborami omaštěnými máslem.

Květákový mozeček s klobáskou a brambory  Foto: Květákový mozeček s klobáskou a brambormi; foto: Johana Pošová

Videa

reklama

reklama