Květáková polévka s lososem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Květáková polévka s lososem  Foto:
Květáková polévka s lososem
Foto: Od pondělí do pátku

Krémová květáková polévka je velmi oblíbená. Pokud do ní přidáte uzeného lososa, získá luxusní šmrnc a můžete ji směle podávat i při slavnostních příležitostech.

Suroviny
středně velký květák 1 ks
řepkový olej 1 lžíce
menší cibule 1 ks
mrkev 1 ks
sůl
čerstvě namletý pepř
kmín
pórek 1 ks
jarní cibulka 2 ks
uzený losos 100 g
Postup
1

Růžičky květáku omyjte. Na rozehřátém oleji orestujte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte květák rozdělený na růžičky a na malé kostičky nakrájenou mrkev. Podlijte 1,5 l vody nebo domácím zeleninovým vývarem. Opepřete a osolte. Přidejte nastrouhaný muškátový oříšek a kmín.

2

Vařte asi 10 minut, poté vmíchejte na kolečka nakrájený pórek. Vařte asi 2 minuty, odstavte a rozmixujte na krém. Ozdobte nasekanými jarními cibulkami a plátky uzeného lososa.

3

Prima tip: Polévku můžete zjemnit troškou smetany nebo plnotučným mlékem.

Květáková polévka s lososem  Foto: Od pondělí do pátku

Květáková polévka s lososem , Foto: Od pondělí do pátku

Od pondělí do pátkuOd pondělí do pátku

Jana Vašáková

Rychlé večeře do 30 minut

Hledáte inspiraci na jednoduché, rychlé a přitom chutné večeře, které vám zaberou maximálně 30 minut denně? Pak vyzkoušejte 70 receptů, které pro vás připravila šéfredaktorka časopisu F.O.O.D. a maminka dvou holčiček Jana Vašáková.

V kuchařce naleznete oblíbené polévky, pokrmy z masa a ryb, ale také tipy na vegetariánskou a studenou kuchyni. Děti se pak mohou těšit na sladké pokrmy. Všechny recepty jsou připravené ze sezonních a na našem trhu běžně dostupných surovin.

Mladá fronta | 299 Kč | vázaná bez přebalu | 176 stran | 190 x 245 mm

Videa

reklama

reklama