Květáková polévka s batáty

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Květáková polévka s batáty Foto:
Květáková polévka s batáty
Foto: Výpečky.com

Krémové polévky jsou oblíbenou celoroční stálicí. Tentokrát zkuste spojení květáku a sladkých brambor. Pokud je doplníte kokosovým mlékem, voňavým kari kořením a limetkovou šťávou, získáte lahodnou polévku s exotickým nádechem.

Suroviny
kokosový olej (může být i jiný) 2 lžíce
větší cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
kari koření 1 lžíce
kokosové mléko 1/2 plechovky
květák 4 větší růžičky
velká sladká brambora, oloupaná a nakrájená na kostky 1 ks
zeleninový vývar nebo voda 1 litr
šťáva z jedné limetky
nasekaná hladkolistá petržel
hrst mraženého hrášku (nemusí být)
Postup
1

Na kokosovém oleji osmahněte nakrájenou cibulku s nasekaným česnekem.

2

Na základ nasypejte kari koření a najemno nakrájenou chilli papričku. Koření nechte lehce zasmažit a pak přidejte květák nakrájený na malé kousky a sladkou bramboru.

3

Poté přilijte kokosové mléko s vývarem. Zeleninu vařte do změknutí a poté důkladně rozmixujte do hladkého krému.

4

Nakonec do polévky vymačkejte limetovou šťávu, případně dochuťte solí, a polévka je hotová, na závěr můžete do polévky nasypat hrášek, ale stačí i nasekaná petrželka. Pokud chcete ještě více exotické chuti, můžete použít čerstvý koriandr.

Milujeme Výpečky!

Výpečky.comVýpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace.

Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

Videa

reklama

reklama