Květák s parmazánovou omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 6–8
Květák s parmazánovou omáčkou Foto:
Květák s parmazánovou omáčkou
Foto: isifa.com

Suroviny
smetana 500 ml
parmazán, nastrouhaný 100 g
sůl
čerstvě namletý černý pepř
Postup
1

Do velkého hrnce dejte vodu a přiveďte ji do varu. Vložte květák rozdělený na větší růžičky a vařte asi 5–8 minut, dokud nebude uvařený.

2

Máslo dejte do středně velkého hrnce a na mírném ohni nechte rozpustit. Přidejte mouku a míchejte drátěnou metlou, až se vše dobře spojí. Přidejte smetanu a míchejte, dokud se všechny hrudky nerozpustí. Nechte omáčku vařit, až se zredukuje asi na polovinu. Dobře promíchejte, aby nevznikl škraloup.

3

Odstavte s plotny a vmíchejte parmazán. Vymíchejte směs do hladké kašičky a ochuťte solí a pepřem.

4

Rozdělte květák na servírovací talíře, přelijte omáčkou a posypte muškátovým oříškem. Podávejte teplé.

Květák s parmazánovou omáčkou Foto:

Květák s parmazánovou omáčkou                                                                                       Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama