Květák alla puttanesca

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Květák alla puttanesca Foto:
Květák alla puttanesca
Foto: isifa.com

Pro někoho se může květák zdát moc obyčejný. Ovšem zaručujeme vám, že pokud ho přelijete omáčkou puttanesca, rázem se z něj stane neuvěřitelná lahůdka.

Suroviny
květák, rozebraný na růžičky 2 menší hlávky
nasekaná rajčata 2 plechovky
česnek 4 stroužky
ančovičky, nasekané 8 filetů
kapary 100 g
černé olivy, vypeckované, nakrájené 1/2 hrnku
cukr 2 lžičky
červené víno 1/4 hrnku
sůl
Při podávání:
opražené piniové oříšky
čerstvé lístky bazalky
Postup
1

Ve větším hrnci rozehřejte polovinu oleje, přidejte ančovičky a česnek a restujte, dokud se nezačnou zabarvovat. Přidejte rajčata, kapary, olivy, cukr a červené víno. Ochuťte solí a pepřem. Snižte teplotu a nechte 20 minut pobublávat.

2

Ve velkém hrnci přiveďte do varu osolenou vodu, přidejte květák a vařte 5 minut. Nechte odkapat a pak květák vhoďte do ledové vody. Nechte důkladně okapat. Potom ho dejte do směsi zbývajícího oleje a soli.

3

Rozpalte pánev na smažení, až se z ní bude kouřit a pak na ní v několika várkách opečte květákové růžičky.

4

Při podávání: Naaranžujte opečený květák na talíře a přelijte omáčkou puttanesca, posypte piniovými oříšky a bazalkovými lístky.

Videa

reklama

reklama