Kuwa Yaki – pikantní kuře

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuwa Yaki - pikantní kuře  Foto:
Kuwa Yaki - pikantní kuře
Foto: archiv Kikkoman

Pod tajemným názvem se skrývá japonský pokrm, při kterém se maso nejprve restuje nebo dusí a poté se upravuje glazováním omáčkou na bázi sójovky. Kromě speciální omáčky Wok lze použít i omáčku Teriyaki.

Suroviny
kuřecí prsní řízky po 150 g 4 ks
bramborový škrob
rostlinný olej 2 lžíce
omáčka Kikkoman Wok 5 lžic
špetka směsi koření shichimi nebo čerstvě namletý pepř
míchaný zelený salát 120 g
majonéza 4 lžičky
Postup
1

Kuřecí maso nakrájejte na přibližně 1 cm tenké nudličky a důkladně obalte v bramborovém škrobu. V pánvi wok rozehřejte olej a na vysokém výkonu kuřecí nudličky osmahněte ze všech stran. Přebytečný olej z pánve vytřete papírovou utěrkou.

2

Pak na kuře nalijte omáčku Wok. Otáčejte pánví tak, aby se kuře s omáčkou promíchaly. Po několika minutách kuře z pánve vyndejte, naservírujte ho na talíř a lehce dochuťte pepřem nebo směsí koření shichimi. Podávejte se salátem a rajčetem jako přílohou. Talíř ozdobte majonézou.

3

PRIMA TIP: Shichimi je běžně používaná japonská směs koření skládající se ze sedmi ingrediencí, hlavní složkou směsi jsou nahrubo namleté chilli papričky.

Kuwa Yaki - pikantní kuře  Foto:

Kuwa Yaki – pikantní kuře, foto: archiv Kikkoman

Článek

Kikkoman - tradiční japonská omáčka  Foto:

Kikkoman - tradiční japonská přírodně fermentovaná omáčka

Sójová omáčka Kikkoman se vyrábí již po staletí podle tradičního japonského receptu a to procesem výhradně přírodní fermentace pouze ze čtyř přírodních surovin, kterými...
Videa

reklama

reklama