Kuřecí terina

Doba přípravy:
Počet porcí: 8–10
Kuřecí terina Foto:
Kuřecí terina
Foto: isifa.com

Tuhle kuřecí paštiku můžete připravit i bez krusty z listového těsta. Je skvělá jako lehký oběd se salátkem.

Suroviny
slanina, nasekaná najemno 250 g
mleté vepřové 350 g
prorostlá uzená slanina 100 g
cibule, nasekaná najemno 1 ks
koriandr 1 hrst
česnek 2 stroužky
kuřecí játra 125 g
sůl
pistáciové oříšky 100 g
vejce 1 ks
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 °C.

2

Do mixéru dejte slaninu, mleté maso, cibuli, koriandr, česnek a jatýrka. Rozmixujte na hladkou směs a ochuťte solí a pepřem. Přidejte pistáciové oříšky a promíchejte.

3

Formu 30x10 cm dobře vymažte. Rozložte lístkové těsto na šířku do formy a nechte 5cm okraje přes viset přes kraje formy. Okraje na užších stranách můžete odříznout.

4

Na těsto lžící přendejte masovou směs a převislé okraje těsta přehrňte přes náplň. Potřete šlehaným vejcem.

5

Dejte formu do předehřáté trouby a pečte 60–90 minut, dokud povrch nebude zlato-hnědý. Po zchlazení dejte terinu ještě vychladit do lednice. Podávejte s tomatovým chutney.

Videa

reklama

reklama