Kuřecí Stroganoff

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Kuřecí Stroganoff Foto:
Kuřecí Stroganoff
Foto: profimedia.cz

Kuřecí stroganoff je poměrně rychlý na přípravu a navíc opravdu dobrý! Ideálně podávejte se šťouchanými brambory a zeleninovým salátkem.

Suroviny
kuřecí stehenní řízky bez kůže 6 ks
sůl
pórek 100 g
česnek 2 stroužky
žampiony 250 g
bílé víno nebo zeleninový vývar 250 ml
zakysaná smetana nebo řecký jogurt 250 ml
hrubozrnná hořčice 40 ml
hladkolistá petržel 30 g
Postup
1

Nakrájejte kuřecí řízky na nudličky a ochuťte solí a pepřem. Na pánvi rozehřejte olivový olej s máslem a po částech na něm osmažte maso dozlatova. (Pokud byste dali na pánev všechno maso najednou, začalo by se dusit). Maso vyndejte z pánve děrovanou lžící a nechte stranou.

2

Do pánve přilijte trochu oleje a orestujte na něm pórek nakrájený nadrobno, česnek nahrubo nasekaný a žampiony, až se rozvoní. Dochuťte solí a pepřem a poté zalijte vínem či vývarem a vmíchejte smetanu či jogurt. Přidejte hořčici, rozmíchejte a omáčku přiveďte k varu, poté snižte teplotu a duste, dokud omáčka mírně nezhoustne.

3

Do omáčky vraťte kuřecí maso, prohřejte, vmíchejte nasekanou petrželku a podávejte se šťouchanými bramborami a zeleninovým salátem.

Kuřecí Stroganoff Foto:

Kuřecí Stroganoff, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama