VIDEO: Kuřecí špízy yakitori

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuřecí špízy yakitori Foto:
Kuřecí špízy yakitori
Foto: Hermína / Prima

Že Japonsko není jen sushi, o tom vás přesvědčí Zdeněk Pohlreich a ukáže vám také skvělý recept na kuřecí špízy yakitori.

Připravte si tyto báječné špízy podle videoreceptu přímo se šéfem:

Suroviny
kuřecí stehna
kuřecí křidýlka
kuřecí srdíčka
jarní cibulka
Na marinádu:
saké
hnědý cukr
Postup
1

Maso vykostěte, odstraňte kůži, očistěte a nakrájejte. Připravte si marinádu: v misce smíchejte sójovou omáčku, saké a hnědý cukr. Vložte maso a namarinujte. Jarní cibulku nakrájejte na větší kostky a napichujte na špejli vždy s jednotlivými druhy masa.

2

Gril potřete špekem a vložte špízy. Opečte ze všech stran. Zbylou marinádu vlijte na pánvičku, vložte na gril a nechte převařit.

3

Špízy vyndejte z grilu, potřete převařenou marinádou a podávejte.

Kuřecí špízy yakitori Foto: Kuřecí špízy yakitori; foto: Hermína / Prima

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! III. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Videa

reklama

reklama