Kuřecí špízy v řeckém stylu

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuřecí špízy v řeckém stylu  Foto:
Kuřecí špízy v řeckém stylu
Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Fantastické špízy plné chutí a vůní jsou nejen krásné na pohled, ale především jsou moc dobré. Podávejte je s vychlazeným salátem tzatziki a stanou se hitem každé letní grilovačky.

Tento a dalších 75 nových receptů najdete v letním čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 8. 6.:

Článek

Léto na zahradě s Prima FRESH  Foto:

Nejkrásnější léto na zahradě zažijete s letním číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu Prima FRESH je v prodeji již 8. června a těšit se můžete na pořádnou porci prázdninové inspirace!
Suroviny
Špízy
kuřecí prsa, nakrájená na kostky 1 kg
červený vinný ocet 1 lžíce
česnek, rozdrcený 3 stroužky
sušené oregano 2 lžičky
sušená bazalka 1/2 lžičky
sušený tymián 1/2 lžičky
mletý koriandr 1/2 lžičky
sůl a čerstvě mletý pepř
velké červené papriky nakrájené na kousky 2 ks
malé cukety, nakrájené asi na 1cm kolečka 3 ks
velká červená cibule nakrájená na klínky 1 ks
Tzatziki:
středně velká okurka, oloupaná, zbavená semínek a nakrájená na kousky 1 ks
sůl 1 lžička nebo podle chuti
česnek, rozdrcený 1 stroužek
hladkolistá petržel, nasekaná 1 lžíce + na ozdobu
čerstvý kopr nakrájený najemno 1 lžíce
čerstvě namletý pepř
Postup
1

V misce promíchejte několik lžic olivového oleje, citronovou šťávu, ocet, česnek, oregano, bazalku, tymián, koriandr, sůl a pepř podle chuti. Do vzniklé marinády naložte kousky masa a nechte je marinovat 1 až 2 hodiny (ne déle, protože ocet by začal maso naleptávat a bylo by moučnaté). Používáte-li dřevěné špejle, namočte je zatím asi na 30 minut do vody.

2

Zeleninu zakápněte 2 lžícemi olivového oleje, promíchejte a lehce osolte.

3

Gril předehřejte na středně vysokou teplotu. Na špízy napichujte střídavě kousky papriky, cibule, cukety a 2 kousky masa. Grilujte asi 7 až 10 minut a špízy v polovině doby otočte, aby se vše opeklo ze všech stran. Hotové špízy posypte petrželkou a podávejte s tzatziki.

4

Na tzatziki dejte nakrájenou okurku do cedníku a poprašte ji solí. Promíchejte a nechte stát 3 minuty, aby okurka pustila vodu. Pak ji propláchněte a dejte na vrstvu kuchyňského papíru osušit. Pak z ní ještě vytlačte vodu a nakonec ji nastrouhejte nebo rozsekejte, nejlépe v robotu. Případnou vylouhovanou tekutinu nepoužívejte. V misce promíchejte s ostatními přísadami, osolte a opepřete podle chuti. Podávejte ke špízům.

Kuřecí špízy v řeckém stylu  Foto: Kuřecí špízy v řeckém stylu; foto: L.A. CREATIVE FOOD

V aktuálním čísle časopisu Prima FRESH najdete i další originální recepty ideální pro letní sezonu:

Léto na zahradě Foto: Léto na zahradě; foto: L.A. CREATIVE FOOD

Videa

reklama

reklama