Kuřecí špíz v pomerančové marinádě

Doba přípravy:
Kuřecí špíz v pomerančové marinádě Foto:
Kuřecí špíz v pomerančové marinádě
Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Pokud se něco hodí na letní grilování, jsou to rozhodně špízy. A jelikož jejich variace téměř neznají meze, rozhodli jsme se pro vás zařadit i jeden s lehce asijským šmrncem.

Článek

Kuřecí špízy v řeckém stylu  Foto:

25 parádních receptů na šťavnatý špíz

Maso na špízu k letnímu grilování neodmyslitelně patří. Stejným způsobem můžete připravit i zeleninu, houby, ale také ovoce. Vybrali jsme pro vás několik receptů, které...
Suroviny
kuřecí řízky (prsní nebo stehenní) 2 ks
jarní cibulka
sůl
Marináda:
ústřicová omáčka 1 lžíce
med 1 lžíce
čerstvý zázvor cca 1 cm
česnek 1–2 stroužky
škrob na konečné zahuštění omáčky 1 lžíce
Postup
1

Maso nakrájejte na kousky velikosti soust (malinko osolte) a jarní cibulky na špalíčky.

2

Z pomeranče vymačkejte šťávu, kterou smíchejte se sójovou a ústřicovou omáčkou a medem. Promíchejte, aby se med rozpustil. Přidejte nastrouhaný zázvor a česnek.

3

Maso vložte do marinády a nechte minimálně 2 hodiny stát.

4

Maso poté vyjměte z marinády, kterou přelijte do kastrůlku a dejte provařit. Maso napíchejte střídavě s jarními cibulkami na jehlu a pozvolna pečte ze všech stran.

5

Dejte pozor, aby se špízy nepřipalovaly, marináda obsahuje med! Nakonec marinádu zahustěte trochou vody se škrobem. Už nevařte, aby omáčka nezřídla delším vařením.

Kuřecí špíz v pomerančové marinádě 2 Foto: Kuřecí špíz v pomerančové marinádě; foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.

V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezonní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.

Jak Andrea sama říká: „Na vaření mě baví to, že je to velice kreativní činnost. Někdo rád maluje, jiný háčkuje, prostě každý si najde to svoje naplnění v něčem jiném. A tahle moje záliba je myslím ku prospěchu i celé širší rodiny a doufám, že i ku prospěchu čtenářů mého blogu.“

Videa

reklama

reklama