Kuřecí satay špízky s arašídovým dipem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuřecí satay špízky s arašídovým dipem Foto:
Kuřecí satay špízky s arašídovým dipem
Foto: profimedia.cz

Máte rádi kuřecí maso a už nevíte, na jaký způsob ho připravit? Zkuste špízky s arašídovým dipem. A můžete si je připravit jak doma v kuchyni, tak na venkovním grilu.

Suroviny
rostlinný olej 2 lžíce
malajská Rendang curry pasta 2 lžíce
chilli pasta 1 lžička
kuřecí stehenní řízky 6 ks
Na dip:
arašídová omáčka 4 lžíce
chilli pasta 2 lžičky
bambusové špízky 12–20 ks
Postup
1

V míse smíchejte olej, curry a chilli pastu. Z kuřecího masa odstraňte tuk a šlachy a nakrájejte je asi na 2,5cm nudličky. Obalte je v marinádě a nechte 1–3 hodiny stát.

2

Navlékněte na špízy nebo na předem namočené bambusové jehly podélně vždy dva kousky masa, vytvarujte do podoby tahací harmoniky a přesvědčte se, že konce špízů jsou zakryté.

3

Na plotně nebo na grilu opékejte špízy 2–3 minuty na každé straně, až budou hezky hnědé a propečené.

4

Promícháním arašídové omáčky a chilli pasty připravte dip. Podávejte s limetkovými klínky a ozdobené koriandrem.

Kuřecí satay špízky s arašídovým dipem Foto:

Kuřecí satay špízky s arašídovým dipem, foto: archiv Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama