Kuřecí salát s rukolou a koriandrem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Kuřecí salát s rukolou a koriandrem Foto:
Kuřecí salát s rukolou a koriandrem
Foto: profimedia.cz

Původně byl tento kuřecí salát připraven u příležitosti korunovace královny Alžběty II. v 50. letech. Toto je trochu modernější verze, která je ideální pro využití zbylého kuřecího masa.

Suroviny
máslo 50 g
střední cibule nakrájená najemno 1 ks
sušené meruňky nakrájené najemno 8 ks
šafránová vlákna malá špetka
kůra z 1 citronu
tekutý med 2 lžíce
kari pasta 2 lžíce
suché bílé víno 200 ml
majonéza 8 lžic
uvařené (upečené) kuře; bez kostí, kůže a na kousky 450 g
čerstvý koriandr, posekaný 2 lžíce
sůl, pepř
Ostatní ingredience:
červená paprika, na proužky 1 ks
červená chilli paprička, bez semínek a na proužky 1 ks
jarní cibulka, na proužky 4 ks
nesolené arašídy, pokrájené 50 g
rukola a čerstvý koriandr
Postup
1

Rozpusťte máslo v rendlíčku, přidejte cibuli a restujte dosklovata asi 5 minut. Přidejte meruňky, šafrán, kůru, med, kari pastu a víno.

2

Vařte odkryté asi 25 minut, směs by měla mít konzistenci tekutějšího chutney. Nechte vychladnout.

3

Smíchejte majonézu s jogurtem, přidejte kuře a vychladnout kari směs. Promíchejte, přidejte koriandr a dochuťte.

4

Servírování: Smíchejte červenou papriku, chilli papričku, jarní cibulku a arašídy. Kuřecí směs rozdělte na talíře, zasypejte "papričkovým salátem" a doplňte rukolou s trochou koriandru.

Kuřecí salát s rukolou a koriandrem 2 Foto: Kuřecí salát s rukolou a koriandrem; foto: profimedia.cz

Videa

reklama

reklama