Kuřecí ptáčky s jarními bylinkami

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Kuřecí ptáčky s jarními bylinkami  Foto:
Kuřecí ptáčky s jarními bylinkami
Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Závitky a roládky, po česku ptáčky, mají nevyčerpatelné množství variant. Tady je jedna svěží a odlehčená.

Článek

Roláda z jarního kuřátka s estragonovou omáčkou Foto:

Výběr těch nejlepších slaných rolád, které si zamilujete!

Sladké rolády jsou skvělou chuťovkou ke kávě, ale co taková slaná roláda s masem nebo sýrem? Připravte si ji doma a máte svačinku i hlavní jídlo.
Suroviny
kuřecí prsa bez kůže a kostí 2 ks
velké zelené lístky (čerstvý špenát, mangold, bazalka) na pokrytí
nadrobno nasekané pražené vlašské ořechy 2 lžíce
čerstvý sýr typu boursin či žervé či jemný tvaroh, jemně osolený a promíchaný s nakrájenou pažitkou
olivový olej na zakapání
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Troubu předehřejte na 180 °C. Prsíčka rozklepejte mezi vrstvami fólie tak, aby byla co nejtenčí. Zelené lístky spařte vroucí vodou a propláchněte studenou. Ořechy promíchejte s ochuceným čerstvým sýrem.

2

Maso z obou stran osolte a opepřete. Plátky potřete ochuceným sýrem a navrch rozložte zelené lístky. Z kratší strany maso stočte, jak nejpevněji to půjde, a závitky spíchněte párátkem.

3

Závitky vložte do vymazané zapékací formy švem dolů, zakapejte olejem a pečte 40 až 50 minut podle velikosti, až bude maso propečené a po vpichu nebude vytékat růžová šťáva, ale jen čirá. Před podáváním nechte závitky asi 5 minut odpočívat a pak je rozkrájejte na dílky. Podávat je můžete se smaženými bramborami, kaší, hranolky, ale i s čerstvou bagetou.

PRIMA TIP: Chcete-li sytější variantu, můžete závitky ještě obalit v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance promíchané s nastrouhaným parmazánem a pak dát péct. Vzniknou luxusní plněné řízky, ale díky pečení nebudou tak těžké, jako ty smažené.

Kuřecí ptáčky s jarními bylinkami  Foto: Kuřecí ptáčky s jarními bylinkami , Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Videa

reklama

reklama