Kuřecí prsíčka na špenátu a hroznech

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuřecí prsíčka na špenátu a hroznech  Foto:
Kuřecí prsíčka na špenátu a hroznech
Foto: archiv Billa

Dejte kuřecím prsíčkům švih díky originální příloze. Křupavý špenát a sladké hroznové víno dochuťte výraznou zálivkou.

Suroviny
kuřecí prsní řízky 4 ks
celé lístky šalvěje 8 ks
olivový olej 3 lžíce
čerstvý baby špenát 200 g
červené hroznové víno 100 g
bílé hroznové víno 100 g
avokádo, vypeckované a nakrájené na plátky 2 ks
sůl
čerstvě namletý pepř
Zálivka:
dijonská hořčice 1 lžička
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Kuřecí řízky jemně naklepejte z obou stran, osolte a opepřete. Pánev rozpalte na maximum, přidejte olej, šalvěj a opékejte kuřecí prsíčka asi 3 minuty po každé straně. Pak je zabalte do alobalu a nechte dojít 10 minut v troubě předehřáté na 100 °C.

2

V porcelánové misce vyšlehejte do pěny všechny ingredience na zálivku. Špenát operte a nechte okapat. Kuličky bílého i červeného vína rozpulte a zbavte semínek. Ve velké míse promíchejte špenát a hroznové víno se zálivkou. Na talíř naaranžujte plátky prsíček, orestovanou šalvěj a plátky avokáda.

Kuřecí prsíčka na špenátu a hroznech  Foto:

Kuřecí prsíčka na špenátu a hroznech, foto archiv Billa

Další originální recepty na přípravu kuřete najdete v jarním čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 11. března:

Článek

Prima FRESH jaro 2015  Foto:

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jaro se nezadržitelně blíží a všichni milovníci jídla nedočkavě vyhlížejí úrodu čerstvých dobrot. Nejinak je tomu u nás v redakci, proto jsme pro vás připravili nové číslo...
Videa

reklama

reklama