Kuřecí prsíčka na salátu

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuřecí prsíčka na salátu Foto:
Kuřecí prsíčka na salátu
Foto: Gurmet

Sladké, a přece lehké jídlo, které se hodí k proložení kaloricky bohatého svátečního jídelníčku, který nás zanedlouho čeká. Delikátní nahořklost čekanky totiž skvěle "nuluje" tuky :)

Suroviny
kuřecí prsíčka 4 ks
špetka chilli
špetka mletého kardamonu
kukuřičný škrob 1 lžíce
olivový olej 1 lžíce
sůl
Salát:
listová zelenina (ledový salát, červená čekanka, polníček)
papája 1 ks
ananas 1/2 ks
mandlové lupínky 2 lžíce
Dresink:
vymačkaná šťáva ze sladkého pomeranče 100 ml
červený vinný ocet 1 lžíce
hrubozrnná hořčice 2 lžičky
K podávání:
plátky celozrnné bagety opečené nasucho nebo uvařená rýže natural
Postup
1

Kuřecí prsíčka naklepejte dotenka, osolte, okořeňte a poprašte kukuřičným škrobem. Dno pánve s nepřilnavým povrchem zastříkněte olivovým olejem, rozehřejte a maso orestujte.

2

Z uvedených přísad našlehejte marinádu.

3

Do mísy dejte listovou zeleninu natrhanou na větší kusy, na plátky pokrájené exotické ovoce, nasucho opražené mandlové lupínky a rozdrobený sýr a podle chuti promíchejte s marinádou smíchanou z uvedených surovin.

4

Ihned podávejte s masem, případně pečivem nebo s rýží.

Gurmet - prosinec 2013Časopis Gurmet – Vaše škola vaření

Prosincové číslo Gurmetu je plné praktických rad a tipů na přípravu nejkrásnějších svátků roku – Vánoc. Najdete tu jak staročeské pokrmy, na kterých si pochutnávali naši předkové, tak tradiční a oblíbené štědrovečerní menu sestávající ze smaženého kapra a bramborového salátu.

Naučíme vás i další čtyři způsoby, na které můžete kapra připravit. Tipy na sváteční jídla – luxusní svíčkovou a pečené kuře s glazovanými šalotkami a šafránovým ovocem – nám dali také lektoři kurzů vaření s Gurmetem Michal Nikodem a Dalibor Navrátil. Vyhledali jsme pro vás recepty na téměř dvacet druhů vánočního cukroví, a také vám poradíme, jak nejlépe využít ořechy, které jsou právě na vrcholu sezony. Najdete tu také anglický vánoční dort, glazovanou šunku či francouzské vánoční poleno a jiné zahraniční sváteční speciality i recepty na jídla, která vaše trávení o svátcích opravdu nezatíží.

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Nebo využijte nabídky výhodných balíčků s časopisy TV star a Glanc. Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama