Kuřecí prsíčka na bylinkách s citrusovým konfitem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuřecí prsíčka na bylinkách s citrusovým konfitem Foto:
Kuřecí prsíčka na bylinkách s citrusovým konfitem
Foto: profimedia.cz

Tento recept vás překvapí nejen jednoduchou přípravou, ale především výsledkem. Šťavnaté maso s výraznou chutí bude odměnou za pečení v dobře ochucené šťávě.

Suroviny
olivový olej 1/4 hrnku
mletý česnek 3 lžíce
suché bílé víno 1/3 hrnku
oregano 1,5 lžičky
nasekný čerstvý tymián 1 lžička
sůl
čerstvě namletý černý pepř
vykostěné kuřecí prso s kůží 4 ks
citron 1 ks
Postup
1

Na malé pánvi ohřejte olivový olej na střední až nízkou teplotu, přidejte česnek a restujte asi 1 minutu, ale nedovolte česneku zhnědnout.

2

Sundejte pánev mimo oheň a přidejte bílé víno, citronovou kůru, citronovou šťávu, oregano, tymián a lžičku soli a omáčku nalijte do zapékací mísy dlouhé 23–30 cm.

3

Osušte kuřecí prsa kuchyňskou utěrkou a položte je kůží nahoru do omáčky. Prsa potřete olivovým olejem a osolte a opepřete podle chuti. Nakrájejte citron na 8 klínků a nastrkejte je mezi kousky kuřete.

4

Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 40 minut – záleží na velikosti kousků masa – dokud není kuře hotové a kůže lehce zlatá. Pokud kůže není dost opečená, dejte prsa asi na 2 minuty pod gril.

5

Přikryjte pečicí mísu alobalem a nechte maso asi 10 minut odpočívat. Ještě posolte a podávejte horké spolu se šťávami z výpeku.

Kuřecí prsíčka na bylinkách s citrusovým konfitem Foto: Kuřecí prsíčka na bylinkách s citrusovým konfitem, Foto: profimedia.cz

Tento a dalších více než 70 receptů najdete v aktuálním časopisu Prima FRESH:

Článek

Jarní koleda s Prima FRESH  Foto:

Užijte si jarní koledu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Zbrusu nové číslo časopisu Prima FRESH najdete v prodejní síti už od 9. března – a je plné receptů, které vám domů přivolají jaro.
Videa

reklama

reklama