Kuřecí prsa se žampiony

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuřecí prsa s žampiony Foto:
Kuřecí prsa s žampiony
Foto: All

Kuřecí prsa v krémové omáčce jsou skvělým jídlem na zahřátí. Pokud navíc přidáte víc chilli vloček, teplo vám bude o to větší! :)

Suroviny
kuřecí prsa bez kosti a bez kůže 4 ks
sůl, pepř
kuřecí vývar 1 hrnek
prolisovaný česnek 1 lžíce
sušené chilli vločky 1/2 lžičky
sušený tymián 1/2 lžičky
olivový olej 2 lžíce
žampion nakrájený na plátky 225 g
šalotka nakrájená najemno 1/3 hrnku
máslo 2 lžíce
smetana 1/4 hrnku
nakrájená petrželka 2 lžíce
Postup
1

Paličkou na maso lehce naklepejte kuřecí prsa. Posypejte špetkou soli a pepřem z obou stran.

2

V míse smíchejte kuřecí vývar, prolisovaný česnek, chilli vločky a tymián.

3

Kovovou mřízku v troubě posuňte do spodní třetiny a troubu předehřejte na 190 °C.

4

V pánvi na středně vysokém plameni rozehřejte jednu lžíci oleje: v takové pánvi, kterou můžete dát do trouby. Přisypejte žampiony a restujte dohněda asi 3–4 minuty. Poté je přendejte na talíř.

5

Rozehřejte na pánvi zbývající lžíci oleje a zatáhněte maso z obou stran (vždy po dobu asi 2–3 minut na jedné straně). Vůbec nevadí, že maso není úplně hotové, dopeče se v troubě. Vyndejte z pánve a přendejte na talíř.

6

Snižte plamen a přisypejte do pánve šalotku s připravenou směsí z vývaru. Vařečkou seškrábněte připečeniny z pánve a promíchejte. Omáčku redukujte asi 8–10 minut, případně dokud nezbyde na přibližně 1/3 hrnku.

7

Jakmile zhoustne, sundejte z plamene, přidejte máslo a míchejte, dokud se nerozpustí. Když je pánev mimo žár, přidejte smetanu, žampiony a promíchejte.

8

Pánev vraťte na plotnu asi na 30 sekund, ale omáčka se nesmí vařit. Opět pánev sundejte z plotny, vraťte do ní kuřecí prsa a přelijte je omáčkou i svrchu.

9

Vložte do trouby na 5–8 minut, dokud nebudou prsíčka úplně propečená. Servírujte posypaná petrželkou.

Kuřecí prsa s žampiony 2 Foto: Kuřecí prsa se žampiony; foto: littlespicejar.com

Videa

reklama

reklama