Kuřecí prsa s povidlovou omáčkou a karotkovým pyré

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuřecí prsa s povidlovou omáčkou a karotkovým pyré  Foto:
Kuřecí prsa s povidlovou omáčkou a karotkovým pyré
Foto: archiv FTV Prima

V prvním díle nového kulinárního pořadu Ohnivý kuře pod pokličkou připravil šéfkuchař Jan Horký s asistencí herce Michala Suchánka šťavnatá kuřecí prsa připravená metodou sous vide s nevšední povidlovou omáčkou a pyré ze sladké karotky s pomerančovou šťávou.

Sledujte novou řadu kulinární soutěž Ohnivý kuře pod pokličkou, každou neděli ve 14.15 na Primě!

Suroviny
kuřecí prsa bez kůže 500 g
silná drůbeží šťáva 100 ml
švestková povidla 50 g
karotka 300 g
mini karotka 100 g
čerstvá pomerančová šťáva 150 g
sůl
tymián 2 g
máslo 100 g
smetana 100 ml
Postup
1

Kuřecí prsa ochuťte solí a přidejte tymián. Maso vložte do varného pytlíku. Přidejte máslo a zatavte. Dejte do vodní lázně při 80 °C cca na 20 minut.

2

Povidlová omáčka – šalotku opečte na oleji a másle. Přidejte povidla a silnou drůbeží šťávu. Vše provařte a nakonec přidejte trochu olivového oleje.

3

Prsa vyjměte, zprudka opečte na másle a poté vložte do povidlové omáčky asi na 5 minut.

4

Na oleji orestujte nakrájenou mrkev a přidejte trochu cukru. Opečte doměkka a přidejte smetanu a šťávu z pomeranče. V mixéru rozmixujte na hladké pyré. Mini karotky opečte na cukru a nakonec přidejte kousek másla. Servírujte s masem a pyré.

Kuřecí prsa s povidlovou omáčkou a karotkovým pyré  Foto: Kuřecí prsa s povidlovou omáčkou a karotkovým pyré; foto: archiv FTV Prima

V prvním díle pořadu Ohnivý kuře pod pokličkou najdete i další nevšední recepty, které připravili šéfkuchaři Jan Horký a Martin Svátek za přispění seriálových herců Jana Dolanského a Michala Suchánka:

Ohnivý kuře pod pokličkou - 1. díl Foto: Ohnivý kuře pod pokličkou – 1. díl; foto: archiv FTV Prima

Uložit

Videa

reklama

reklama