Kuřecí prsa s brynzou, fazolkami a slaninou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuřecí prsa s brynzou, fazolkami a slaninou Foto:
Kuřecí prsa s brynzou, fazolkami a slaninou
Foto: moje láska

Kuřecí maso je u nás velmi oblíbené. Vyzkoušejte variantu s brynzou. Jako přílohu přidejte zelené fazolky a máte báječné jídlo, na kterém si všichni pochutnají.

Suroviny
menší bílá cibule, nasekaná nadrobno 1 ks
uzená slanina, nakrájená na kostičky 100 g
čerstvá brynza 200 g
kuřecí prsa s kůží 4 ks
sůl
mletý černý pepř
suché bílé víno 150 ml
máslo 2 lžíce
zelené fazolky 500 g
chilli paprička, bez semen a nakrájená nadrobno 1 ks
česnek, rozdrcený 1 stroužek
Postup
1

V pánvi zahřejte olivový olej, přidejte cibuli a slaninu a na středně silném ohni je za občasného zamíchání opékejte asi 8 minut dozlatohněda. Odstavte a nechte vychladnout.

2

Potom do směsi přidejte polovinu brynzy a promíchejte. Kuřecí prsa na několika místech nařízněte a do malých otvorů rozdělte brynzovou náplň. Maso osolte a opepřete.

3

Do grilovací pánve (nesmí mít plastovou rukojeť) nalijte olivový olej, rozehřejte a přidejte naplněná kuřecí prsa kůží dospod. Maso opékejte 7 minut, dokud kůže nezezlátne. Potom je obraťte, přidejte tymián a víno a pánev vložte do trouby předehřáté na 220 °C. Dopékejte asi 15 minut, Po vyjmutí z trouby přidejte do výpeku máslo.

4

Očištěné fazolky vařte v osolené vodě asi 5 minut. Sceďte je a nechte okapat. Potom je vložte do rozehřáté pánve s olivovým olejem, ochuťte solí a pepřem, přidejte chilli papričku a česnek a opékejte 3 minuty.

5

Fazolky vyklopte na talíř, navrch upravte kuřecí prsa a posypte zbývající brynzou.

Zelenina moje láskaZELENINA, MOJE LÁSKA

Marcel Ihnačák

V nové kuchařce šéfkuchaře Marcela Ihnačáka se spolu s ním zamilujete do zeleniny.

Kapitoly věnované jejím jednotlivým druhům přesvědčí i ty nejzarytější odpůrce zeleniny, aby ochutnali nádherné výtvory z cukety, lilku, chřestu, fazolek, rajčat, papriky nebo brokolice. Nechybí ani slovenská (a vlastně i česká) klasika jako zelí a brambory, které Marcel Ihnačák představuje netradičním, zato inspirativním způsobem.

Zkrátka nepřijdou ani milovníci masa, ryb a plodů moře.

Bonusem jsou čtyři kapitoly věnované ovoci – s návody, jak ho lze připravit nasladko i naslano.

Recepty doplňují Marcelovy tipy, triky a komentáře, které vám pomůžou zorientovat se na trhu či v obchodě nebo ulehčí vaření díky novým způsobům přípravy.

Vydalo nakladatelství Slovart, www.slovart.cz

Videa

reklama

reklama