Kuřecí prsa plněná olivami a sardelkami s kaparovým máslem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuřecí prsa plněná olivami a sardelkami s kaparovým máslem Foto:
Kuřecí prsa plněná olivami a sardelkami s kaparovým máslem
Foto: isifa.com

Jemné kuřecí maso snese výraznější přísady. Co třeba kapary, olivy a sardelky?

Suroviny
kuřecí prsa 4 ks
černé olivy, vypeckované a nasekané 100 g
sardelové filety 50 g
česnek 4 stroužky
riccota sýr 1 hrnek
hladkolistá petrželka, nasekaná 30 g
mořská sůl
čerstvě namletý černý pepř
olivový olej 2 lžíce
máslo 100 g
kapary 100 g
kůra ze 2 citronů
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 °C. V míse smíchejte olivy, sardelky, česnek, ricottu a polovinu petrželky. Dobře okořeňte černým pepřem.

2

Ostrým nožem rozřízněte horizontálně kuřecí prsa, abyste dostali 8 tenkých filetů. Každý z nich lehce rozklepejte, třeba válečkem a ochuťte solí a pepřem.

3

Na každý plátek masa naneste na jeden konec lžíci ricottové směsi a zarolujte maso tak, aby nádivku zcela uzavřelo vevnitř. Rolky přemístěte na připravený pekáč.

4

Maso pokapejte olivovým olejem, případně ještě dochuťte a pečte 10–12 minut, dokud nebude zlatohnědé.

5

V mise promíchejte změklé máslo s kapary, citronovou kůrou, zbývající petrželkou a dobře ochuťte černým pepřem.

6

Kaparová máslo rozehřejte na střední teplotě, dokud se nerozpustí a nezačne hnědnout. Přelijte přes maso a hned podávejte.

Kuřecí prsa plněná olivami a sardelkami s kaparovým máslem Foto: isifa.com

Kuřecí prsa plněná olivami a sardelkami s kaparovým máslem. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama