Kuřecí prsa Hasselback

Doba přípravy:
Počet porcí: 3
Kuřecí prsa Hasselback Foto:
Kuřecí prsa Hasselback
Foto: Coolinářka

Kuřecí prsa plněná výbornou ricottovo-špenátovou náplní a upečená pod čedarovou peřinou. Další tip, jak snadno a moc chutně upravit kuřecí prsa!

Další recepty z kuřecích prsíček najdete zde:

Článek

20 způsobů, jak zpracovat kuřecí prsíčka Foto:

20 způsobů, jak zpracovat kuřecí prsíčka

Kuřecí maso je všeobecně velmi oblíbené, především kvůli jemné chuti a rychlé přípravě. Obecně se za nejkvalitnější maso z kuřete pokládají kuřecí prsa, ale na přípravu to...
Suroviny
kuřecí prsní řízky 3 ks
sýr ricotta 250 g
čerstvý baby špenát 100 g
česnek 1 stroužek
sůl, pepř
sýr čedar 100 g
Postup
1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Nejprve si připravte špenát. Na trošce másla zpěňte plátky česneku a přidejte lístky špenátu, osolte, přiklopte a chvíli společně duste. Špenát nechte zchladnout a nasekejte ho.

3

Nasekaný špenát přendejte do misky a zamíchejte ho s ricottou, žloutkem, troškou muškátového oříšku, solí a pepřem.

4

Kuřecí prsní řízky nakrojte tak, jak vidíte na obrázku, osolte je a opepřete. Do řezů nyní nandejte náplň a naplněná prsa přendejte do pekáčku s pečicím papírem. Těsně před vložením masa do vyhřáté trouby každou porci posypte nastrouhaným čedarem.

5

Maso pečte asi 30 minut. Ideální přílohou jsou třeba vařené brambory či bramborová kaše.

Kuřecí prsa Hasselback 3 Foto:

Kuřecí prsa Hasselback 2 Foto: Kuřecí prsa Hasselback; foto: Coolinářka

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.

Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!

Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.

Uložit

Videa

reklama

reklama