Kuřecí polévka se zimní zeleninou na asijský způsob

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuřecí polévka se zimní zeleninou na asijský způsob Foto:
Kuřecí polévka se zimní zeleninou na asijský způsob
Foto: isifa.com

Tento extra silný vývar se spoustou zeleniny a kuřecím masem vás jistě zasytí. Zázvor a chilli mu dodají ten správný říz a pořádně vás prohřeje.

Suroviny
kuřecí vývar 1,5 l
sušená chilli paprička 1 ks
čerstvý zázvor 2 cm
citronová tráva 2 stonky
mrkev 1 ks
čínské zelí 1 hlávka
bok choi 1 ks
kuřecí prsa 2 ks
mořská sůl
nasekaný čerstvý koriandr
Základní kuřecí vývar:
kuřecí prsa s kostí 2 ks
mrkev
řapíkatý celer 1 stonek
čerstvá petrželka 1 svazek
černý nebo bílý pepř 4 kuličky
Postup
1

Do velkého hrnce nalijte vývar a přiveďte do varu. Přidejte chilli, nakrájený zázvor a citronovou trávu nasekanou na větší kousky, snižte teplotu a na mírném ohni vařte 20 minut. Odstavte z plotny a nechte vývar odpočívat asi 5 minut.

2

Vyndejte citronovou trávu, přidejte mrkev nakrájenou na kostky, zelí, nahrubo nasekaný bok choi, kousky uvařeného kuřete a nudle. Přiveďte do mírného varu a na střední teplotě vařte 6–8 minut, až budou nudle měkké.

3

Přidejte sójovou omáčku, dochuťte solí a bílým pepřem a podávejte horké, ozdobené nasekaným koriandrem. Je dobré polévku podávat se lžící i s vidličkou, pokud nejste zrovna zruční s hůlkami.

4

Základní kuřecí vývar: Všechny ingredience dejte do velkého hrnce a až nahoru přelijte vodou (asi 2 litry). Přiveďte do varu, pak stáhněte plamen a nechte asi 1 hodinu vařit pod pokličkou, potom vypněte plotnu a nechte na ní vývar úplně vystydnout.

5

Vyndejte kuřecí prsa a čistý vývar sceďte do krabičky. Vývar vydrží v lednici několik dní a můžete ho použít až ho budete potřebovat. Povařená kuřecí prsa můžete použít do polévky.

Kuřecí polévka se zimní zeleninou na asijský způsob Foto:

Kuřecí polévka se zimní zeleninou na asijský způsob                                         Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama