Kuřecí polévka s mandlovými knedlíčky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuřecí polévka s mandlovými knedlíčky Foto:
Kuřecí polévka s mandlovými knedlíčky
Foto: archiv Gurmet

V jedné knize se píše, že kuřecí polévka přináší pozitivní myšlenky. Doplňte ji našimi knedlíčky a budete mít pocit, že svět je to nejkrásnější místo k životu.

Suroviny
celer 1/4 bulvy
mrkev 3 ks
cibule 1 ks
kuřecí droby, křídla a kosti 500 g
petržel 1 snítka
celý pepř 5 kuliček
nové koření 5 kuliček
Knedlíčky:
obrané kuřecí maso z vývaru
vejce 2 ks
mléko 10 lžic
strouhanka 2 lžíce
koňak 1 lžíce
plátky mandlí 2 lžíce
máslo 2 lžíce
sůl
Postup
1

Kořenovou zeleninu oloupejte a omyjte. Vše pokrájejte na větší kusy a vložte do hrnce. Přidejte droby, křídla a kosti z kuřete, snítku petržele a koření. Zalijte 1,5 l vody a přiveďte k varu. Zmírněte plamen a vařte na mírném ohni pod poklicí 15 minut. Z vývaru vyndejte několik kusů mrkve a petržele. Ty po zchladnutí nakrájejte na kostičky a nechte stranou.

2

Vývar dál vařte ještě hodinu. a hotový přeceďte.

3

KNEDLÍČKY: Maso oberte a nasekejte na jemno. Přidejte 1 vejce, polovinu mléka, strouhanku a koňak. Osolte, opepřete a promíchejte. Z hotové hmoty vytvořte malé knedlíčky. Z druhého vajíčka, zbylého mléka a mouky vyšlehejte těstíčko a v něm knedlíčky obalte. Poválejte je v plátcích mandlí a osmažte na másle dozlatova.

4

Do vývaru vložte odloženou pokrájenou zeleninu, zahřejte ho a dochuťte solí a čerstvě namletým pepřem. Na talíře rozdělte knedlíčky a přelijte horkým vývarem.

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Kuřecí polévka jde připravit na různé způsoby:

Recept

Kuřecí polévka s čínskými nudlemi a zázvorem Foto: Sweet pixel blog

Kuřecí polévka s čínskými nudlemi a zázvorem

Ideální polévka do aktuálního počasí je přímo životabudič. Poctivá porce s masem a nudlemi je poměrně sytá a díky přidanému zázvoru i léčivá. Takže pokud na vás něco leze,...

Recept

Kuřecí polévka v thajském stylu  Foto: FOODLOVER.CZ

Kuřecí polévka v thajském stylu

Tahle varianta polévky se vzdáleně podobá thajské Tom Kha Gai, do té se ale přidává více kokosového mléka, kafírové lísty, citronová tráva, galangan a další ingredience,...

Recept

Thajská kuřecí polévka Tom Kha Gai  Foto: Michal Šajmir

Thajská kuřecí polévka Tom Kha Gai

Tradiční thajská polévka se neobejde bez kuřecího masa a kokosového mléka, které jí dodává specifickou chuť. Koření a další dochucovadla spolu vytváří rafinovanou...

Videa

reklama

reklama