Kuřecí polévka s estragonovými nočky

Doba přípravy:
Kuřecí polévka s estragonovými nočky  Foto:
Kuřecí polévka s estragonovými nočky
Foto: Vlado Kníž

V nové řadě kulinární show Teď vaří šéf! připravil Zdeněk Pohlreich ideální nedělní menu, v kterém samozřejmě nemohla chybět polévka. Silný kuřecí vývar se zeleninou doplnily lahodné masové nočky s estragonem.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
kuřecí kousky na polévku
cibule 1/2 ks
velká mrkev 1/2 ks
řapíkatý celer
rajčata 2 ks
celé nové koření
celý černý pepř
sůl
Na knedlíčky:
mletá kuřecí prsa
bílek 1/2 ks
čerstvý estragon
sůl
Postup
1

Kuřecí kousky vložte do vody a přiveďte k varu.

2

Jakmile se začne tvořit pěna, odstraňte ji pomocí naběračky a k vývaru přidejte koření a nakrájenou kořenovou zeleninu. Nechte vařit a mezitím připravte knedlíčky:

3

V misce smíchejte mletá kuřecí prsa, nakrájený čerstvý estragon, sůl, smetanu a bílek a spojte dohromady. Pomocí lžičky vytvarujte noky a dejte je vařit do vroucí osolené vody.

4

Vývar přeceďte přes plátýnko a přidejte do něj uvařené noky, čerstvý estragon, maso a nakrájená rajčata, která jste spařili a zbavili slupky. Polévku přelijte do teriny a podávejte.

Kuřecí polévka s estragonovými nočky 2 Foto:

Kuřecí polévka s estragonovými nočky  Foto:

Kuřecí polévka s estragonovými nočky, foto: Vlado Kníž

Podívejte se na videorecept a vařte přímo se Šéfem:

Videa

reklama

reklama