Kuřecí plátky s gremolatou a batáty

Doba přípravy:
Počet porcí: 1
Kuřecí plátky s gremolatou a batáty Foto:
Kuřecí plátky s gremolatou a batáty
Foto: isifa.com

Gremolata je typická italská směs z bylinek a olivového oleje. Nejčastěji se podává právě s masem. A opečené batáty a brokolice už jen krásně celý pokrm doladí.

Suroviny
kuřecí prso bez kůže 1 ks
olivový olej 1 lžíce
tymián 3 snítky
menší batát 1 ks
brokolice 100 g
zelené fazolky 50 g
Na gremolatu:
česnek, najemno nasekaný 1 stroužek
čerstvé lístky tymiánu 1 lžička
nasekaná čerstvá petrželka 1 lžíce
kůra a šťáva z 1/2 citronu
olivový olej 1 lžíce
Postup
1

Položte kuřecí prso na větší kus fólie stranou, kde bývala kůže, dolů a několikrát ho nařízněte tak, aby se maso dalo rozevřít. Další kus fólie položte navrch a maso rozklepejte tak, aby byl řízek asi 1,5 cm tenký. Vetřete olivový olej, dobře ochuťte a posypte tymiánem.

2

Rozehřejte pánev na smažení a opékejte maso po obou stranách asi 3–4 minuty po každé straně. Dejte stranou, volně zabalené ve fólii. Mezitím důkladně potřete plátky batátu zbytkem oleje a pečte je na pánvi asi 5 minut, dokud nebudou měkké a opečené.

3

Mezitím připravte gremolatu tak, že všechny ingredience smícháte.

4

Naaranžujte na talíř křupavé plátky batátu spolu s brokolicí a fazolkami (vařenými ve vodě nebo na páře). Položte na ně kuřecí plátek a navrch dejte lžíci gremolaty. Posypte lístky petrželky.

Kuřecí plátky s gremolatou a batáty Foto:

Kuřecí plátky s gremolatou a batáty                                                                      Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama