Kuřecí pilaf

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuřecí pilaf  Foto:
Kuřecí pilaf
Foto: isifa.com

Nedávno jste zde našli recept na pečené farmářské kuře se zeleninou a úžasnou omáčkou z crème fraîche a hrubozrnné hořčice. Když už se do tohoto jídla pustíte, nebuďte skromní a udělejte ho plný pekáč! Ze zbytků totiž můžete vykouzlit další lahodné jídlo – tento voňavý kuřecí pilaf z jednoho hrnce.

Recept

Farmářské dušené kuře Foto: isifa.com

Farmářské dušené kuře

Klasické pečené kuře se zeleninou ozvláštněte tentokrát omáčkou. Spojení silného vývaru, crème fraîche a hrubozrnné hořčice povýší jednoduché jídlo na luxusní záležitost.
Suroviny
červená cibule, oloupaná a nakrájená na klínky 1 ks
bílá cibule, oloupaná a nakrájená na klínky 1 ks
červená chilli paprička, bez semínek a najemno nakrájená 1 ks
česnek nasekaný 1 stroužek
celý římský kmín 2 lžičky
mletá skořice velká špetka
basmati rýže 200 g
horký kuřecí vývar 600 ml
sušené meruňky, rozpůlené 16 ks
pečené kuřecí špalíčky nebo paličky či stehna bez kůže a kostí 4–6 ks (200–300 g)
pečená či dušená karotka a pórek z předchozího receptu
kůra a šťáva z jednoho pomeranče (podle chuti)
čerstvá hladkolistá petržel 1 plná hrst
oloupané pistáciové oříšky (podle chuti)
Postup
1

Na pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm asi 7 minut cibuli, dokud nebude měkká a zhnědlá. Lžící odeberte asi třetinu a dejte stranou na ozdobení.

2

Do pánve přidejte chilli, česnek, kmín a skořici, minutu restujte a potom přidejte rýži a vše dobře promíchejte. Přidejte vývar a meruňky. Přiveďte do varu, potom zmírněte oheň, přikryjte pokličkou a vařte asi 10–15 minut, dokud se vývar úplně neabsorbuje. Během vaření nemíchejte.

3

Přidejte natrhané kuřecí maso, zeleninu a pomerančovou kůru a šťávu, pokud ji použijete. Vařte asi 5 minut.

4

Podávejte posypané křupavou cibulkou, petrželovými lístky a pistáciovými oříšky.

Kuřecí pilaf  Foto: isifa.com

Kuřecí pilaf. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama