Kuřecí panzanella

Doba přípravy:
Počet porcí: 6–8
Kuřecí panzanella Foto:
Kuřecí panzanella
Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Panzanella je prostý italský salát z několika málo přísad, jimž dominují rajčata, a zužitkovávající zbylé pečivo. Dá se jíst mírně vlahý či vychladlý.

Jamie Oliver ho trochu vyšlechtil a povýšil na samostatné, solidní jídlo, aniž by se zpronevěřil italským chutím a správnému způsobu přípravy, s nímž panzanella stojí a padá..Tento nádherně barevný pokrm je ideální pro bohatý snídaňový stůl, brunch nebo jako lehká večeře do horkých dní.

Článek

Pohanková "ďábelská" topinka Foto:

22 receptů na křupavé topinky, bruschetty či tousty

Starší chléb a bagety se snad v každé světové kuchyni zpracovávají a mnohdy je výsledek neskutečně dobrý. Připravte si doma nápadité topinky nebo tousty, které můžete...
Suroviny
celé kuře o váze asi 1,5 kg 1 ks
čerstvé bylinky (šalvěj, rozmarýn, tymián) 1 svazek
den staré bílé pečivo (např. ciabatta) asi 300 g
česnek 1 palice
dobře uzrálá rajčata 2 kg
malá červená cibule 1 ks
červený vinný ocet
celé černé olivy 100 g
malé kapary 2 lžíce
parmazán
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Troubu předehřejte na 180 °C. Kuře potřete solí, pepřem a olejem, do dutiny vložte většinu bylinek, trochu rozmarýnu si ponechte stranou.

2

Pečivo natrhejte na kousky a rozestřete po pekáči. Česnek rozeberte na stroužky, neoloupané je rozmáčkněte a promíchejte s kousky pečiva. Navrch položte kuře. Pečte ho asi 1 ½ hodiny, až bude propečené, pak vyndejte z trouby a nechte chvíli odpočívat.

3

Rajčata nakrájejte na různě velké kousky. Polovinu nechte stranou a druhou dejte do mísy, promíchejte s polovinou lístků bazalky. Zbylé uchovejte na později. Do mísy přidejte oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli a vše důkladně zastříkněte octem. Rukama směs promíchejte a pomačkejte – potřebujete získat pestrou a trochu kašovitou směs. Ochutnejte ji a je-li třeba, osolte a opepřete ji. Přidejte 4 lžíce octa a 2 lžíce olivového oleje, pomelte trochou pepře a promíchejte. Přidejte většinu pečiva z pekáče a všechno dobře promíchejte.

4

Přidejte vypeckované nasekané olivy, kapary, zbylá rajčata, zbylé pečivo a lístky bazalky. Zlehka vše promíchejte, posypte nasekanými lístky rozmarýnu, hoblinami parmazánu a podávejte s kousky kuřete.

Recepty na letní snídaně a brunche najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Letní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Ochutnejte léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu Prima FRESH nabízí plnou náruč nových receptů, s kterými si období prázdnin užijete ještě více naplno! Časopis najdete v prodeji již od 7. června, tak...
Videa

reklama

reklama